Bizarni Trampovi prijedlozi za migrante: Napunite rovove zmijama i aligatorima - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Bizarni Trampovi prijedlozi za migrante: Napunite rovove zmijama i aligatorima

Američki “New York Times” objavio je dijelove knjige “Granični ratovi: Trampov napad na imigraciju”, koja će biti objavljena 8. oktobra, a u kojoj se navodi da je američki predsjednik Donald Tramp predlagao svojim saradnicima da se protiv ilegalnih migracija iz Meksika u SAD tako što će migrantima pucati u noge, napraviti rovove pune zmija i aligatora, postaviti šiljke na vrh zida ili ga elektrificirati.

U knjizi novinara Majkl D. Šira i Džulije Hiršfeld Dejvis navodi se da je Tramp to rekao tokom niza sastanaka sa svojim savjetnicima tokom marta, prenose britanski mediji.

“Činite da izgledam kao idiot”, vikao je on na saradnike koji se nisu složili s njegovim idejama.

Među prisutnim saradnicima na tom sastanku bili su tadašnja državna sekretarka za bezbjednost Kirstjen Nilsen i tadašnji savjetnik, inače njegov zet, Džared Kušner, koji su napustili sastanak u panici.

Kako se navodi, Tramp je imao i ideju da se granični zid ofarba u crno, kako bi apsorbovao što više toplote, što bi penjačima na zid otežalo prelazak, a razmišljao je i o konstrukciji površine koja bi onemogućila penjanje, kao i zaobljene metalne cilindre, međutim to mu se estetski nije svidjelo.

TANJUG

Danas objavljeno

“Bolje da odem časno i dostojanstveno nego da budem poltron i lomljiv”

M.

Uhapšena još dva muškarca zbog ubistva Đokića

M.

Kod Okučana poginule tri osobe u sudaru

M.

Ostavite komentar