Bizarni slučaj u Velikoj Britaniji: Tužio roditelje u 41. godini jer ne žele zauvijek da ga izdržavaju - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Bizarni slučaj u Velikoj Britaniji: Tužio roditelje u 41. godini jer ne žele zauvijek da ga izdržavaju

Neobičan slučaj u Velikoj Britaniji

Iako ima diplomu oksfordskog Univerziteta i ne radi od 2011. godine, 41-godišnji Fajz Sidikvi, tužio je svoje roditelje jer ne žele da ga doživotno izdržavaju.

Naime, on je sebe opisao kao ranjivo odraslo dete koje ima zdravstvene probleme i tvrdi da roditelji time što ne žele da ga izdržavaju, krše njegova ljudska prava. Uprkos činjenici da živi u stanu svojih roditelja koji vredi 1.14 miliona dolara u londonskom Hajd Parku i plaćaju račune, roditelji su mu nakon svađe rekli da će mu ukinuti džeparac od 550 dolara nedeljno zbog svađe koju su imali.

Njihova odluča mu se nimalo nije dopala, pa je odlučio da pravdu potraži na sudu, ali njegov zahtev je odbijen. Odlučio je da podnese tužbu apelacionom sudu i željno se iščekuje presuda, jer ukoliko se dosudi u njegovu korist, može da prestavi presedan za sve ostale roditelje.

A 41-year-old unemployed #Oxford graduate is suing his parents in the hopes of them paying his 'maintenance' for life….

Posted by Newsie on Utorak, 9. March 2021.

– Njegovi roditelji, koji već dugo pate, imaju svoj pogled na to što je prikladno za njihovog teškog, zahtevnog i istrajnog sina”, rekao je advokat roditelja za britanske medije.

Ipak, ovo nije prvi slučaj da je Fajz tražio pravdu na sudu. On je pre nekoliko godina tužio i Oksfordski Univerzitet, da mu nisu pružili adekvatno obrazovanje.

Danas objavljeno

Slavna Keri Bredšou prvi put pokazala kćerke

Vanja A

Šta znače inicijali “M&M” na popularnim bombonama

Vanja A

Manekenka Sophia ima jednu obrvu

Vanja A

Ostavite komentar