Bizarne fotografije skakaonice iz Pekinga obišle svijet: Ovo izgleda kao videoigra - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Bizarne fotografije skakaonice iz Pekinga obišle svijet: Ovo izgleda kao videoigra

BIZARNE fotografije skakaonice sa Zimskih olimpijskih igara, smještene u velikom kineskom postrojenju na zapadu Pekinga, uz nuklearnu elektranu, obišle su svijet.

Na njoj se održava natjecanje u slobodnom skijanju, jednom od novih sportova Olimpijade. Potpuno bijela sportska konstrukcija u najmanju ruku ne odgovara gospodarskom području prve kineske državne tvornice koja je Kinu vodila prema čelnome mjestu na svijetu po proizvodnji čelika, piše Associated Press.

“Ludi dimnjaci u pozadini poprilično su fora. Možete vidjeti planine u pozadini, imate ovaj hram ovdje, grad je u onome smjeru, a tu je i tvornica željeza”, rekao je Alex Hall, natjecatelj Sjedinjenih Američkih Država, pri čemu isti medij navodi kako je rad takvoga postrojenja negativno pridonio zagađenju zraka.

U nekadašnjem tvorničkom postrojenju danas se održavaju izložbe

Inače, Kina je, nastojeći uljepšati imidž ususret ljetnim Olimpijskim igrama, postrojenje zatvorila 2008. godine. Ostale su tvornice i strojevi između kojih se nalaze travnjaci, ribnjaci i ostale zelene površine. Dio zgrada pretvoren je u trgovine, poslovne urede, pa čak i muzeje, što prati održavanje raznih izložbi.

“Ovo izgleda kao virtualni svijet, kao videoigra”, dodao je Nick Goepper, još jedan od natjecatelja koji u ovome sportu izvodi nevjerojatne vratolomije. Unatoč tome, u prvi plan isplivale su goleme, zaboravljene građevine kineskog gospodarstva.

Index.hr

Danas objavljeno

Tu su protjerivali članove kraljevske porodice: Skrivena tajna Istanbula

Zeljka

Britanija, niko se ne javlja za loto milione

Zeljka

Orke love i ubijaju najvećeg morskog predatora – bijelu ajkulu

Zeljka

Ostavite komentar