27. Augusta 2022.

Bizarna krađa u Mercedesu: Radnici ukrali motore i mjenjače

Big Portal

Od početka 2020. godine iz fabrike je ukradeno čak stotinu motora s unutrašnjim sagorevanjem i neverovatnih 500 menjača, sve vredno nekoliko miliona evra.

U Mercedesu su prve nepravilnosti s motorima i menjačima primećene već sredinom 2020. godine, a od tada policija prati dešavanja u fabrici. Policija još nije otkrila zašto je tek sada reagovala.

Kako su nedavno objavili štutgartski javni tužilac i štutgartska policija, ovih dana su uhapšena dvojica muškaraca starosti 52 godine (državljanin Srbije) i 57 godina (državljanin Turske), prenosi Seebiz.

Kako to učiniti i kako se više od dve godine izvlačiti s ovim kriminalnim delom, a da vas ne uhvate? Mercedes-Benz je očigledno otkrio prevaru zbog velikog broja delova koji nedostaju. U slučaj je već bila uključena kriminalistička policija.

Njihova opsežna istraga je na kraju dovela do osumnjičenih. Tokom pretrage prostorija u Eslingenu, Štutgartu i u kvartu Švabiš Hal, kao i skladišta u Baknangu, istražioci su uspeli da pronađu detaljne dokaze, uključujući i delove plena.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare