8. Novembra 2021.

Bivši zaposleni u Samsungu kaže da će se svi modeli Galaxy S22 isporučivati sa Snapdragon čipom globalno

Big Portal

Prema holandskoj publikaciji LetsGoDigital, koja prenosi informacije koje je preneo bivši zaposleni u Samsungu koji je postao uzbunjivač “Super Roader”, Samsung možda planira da opremi sve Galaxy S22 uređaje širom sveta predstojećim Qualcomm Snapdragon 898 čipsetom i potpuno preskoči korišćenje sopstvenih Exynos čipova u predstojećoj Galaxy S22 seriji!

Super Roader ima kredibilitet jer je pre samo nekoliko dana, ovaj bivši zaposleni u Samsungu naveo neke ključne razlike u dizajnu između pristupačnijih Galaxy S21 i S21+ u odnosu na Galaxy S22 Ultra, što je potkrepljeno S22 Ultra procurelim informacijama od pre nekoliko dana.

Samsung obično favorizuje sopstvene Exynos čipsetove u većini regiona širom sveta, ali se oslanja na Qualcommove Snapdragon čipsetove u SAD i na nekoliko drugih ključnih tržišta. Galaxy S21 serija, na primer, dolazi sa Snapdragon 888 čipom u Sjedinjenim Državama, Kanadi, Kini, Japanu, ali koristi Exynos 2100 čipset na drugim mestima. Predstojeća najava Snapdragona 898 zakazana je za 30. novembar, tako da smo samo par nedelja od dobijanja zvaničnih informacija o sledećem Qualcommovom premium čipsetu.

Razlog za ovu neočekivanu promenu o kojoj se pričalo navodi se kao stalna oskudica čipova koju je pokrenula pandemija COVID-a i koja utiče na sve grane industrije. Prema Super Roader-u, proizvodnja Exynos 2200 čipseta se pokazala kao prilično izazovna za Samsung. U stvari, on kaže da jednostavno ne bi bilo dovoljno čipova proizvedenih na vreme za izdavanje Galaxy S22. Ove velike prepreke u proizvodnji takođe su verovatno ključni razlog i za kašnjenje Galaxy S21 FE.

Bivši zaposleni u Samsungu kaže da će se svi modeli Galaxy S22 isporučivati sa Snapdragon čipom globalno

Verovatno jedan od ključnih razloga iza navodnih prepreka u proizvodnji Exynos 2200 je ambiciozan i intrigantan GPU paket. Očekuje se da će Samsung-ov sledeći čipset doći sa 6-jezgarnim AMD RDNA2 GPU-om sa Ray tracing tehnologijom, „prvim“ na mobilnim uređajima, i kao takav je privukao ogromnu pažnju podstaknutu obećavajućim procurelim testovima.

Još jedan intrigantan uvid koji nam je dao Super Roader daje nam kratak pogled na verovatni datum objave za Galaxy S22 seriju — 8. februar. Ova glasina se poklapa sa informacijama koje je prethodno naveo Džon Proser iz FrontPageTech-a, koji očekuje da će događaj Galaxy Unpacked biti zakazan za početak februara . Štaviše, Super Roader je takođe najavio globalno predstavljanje 18. februara, što definitivno zvuči uverljivo i poklapa se sa Samsungovim uobičajenim premium serijama pametnih telefona. Osim 2021. godine, većina prethodnih lansiranja Galaxyja održana je u februaru.

Na kraju, sačekaćemo šta će povodom ovih informacija reći ostali poznati Samsung tipsteri.

EDIT: Prema Džonu Proseru iz Front Page Tech-a, Samsung planira da održi Unpacked događaj 8. februara 2022, gde će kompanija predstaviti Galaxy S22, Galaxy S22 i Galaxy S22 Ultra. Proser dalje otkriva da će novi telefoni biti dostupni za pretprodaju na dan lansiranja i da će početi da se isporučuju od 18. februara. Proser je takođe otkrio datum lansiranja Galaxy S21 FE. Potvrđujući prethodni izveštaj kompanije SamMobiles, Prosser tvrdi da će Samsung održati Unpacked događaj 4. januara. Uređaj će se naći na policama 11. januara, prema ovom tipsteru.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare