10. Juna 2022.

Bivši supružnici u ljutoj borbi: Angelina prodala zajedničko imanje, Brad traži suđenje pred porotom

Big Portal

Pitt je, naime, podnio tužbu zbog navodne prodaje svojih interesa u njihovoj nekada zajedničkoj francuskoj vinariji bez njegovog pristanka.

Par, koji ima šestoro djece je kupio imanje sa vinarijom “Chateau Miraval” kao zajedničku investiciju 2008. godine, a također su se vjenčali u privatnoj kapeli na tom zemljištu 2014.

Brad Pitt e Angelina Jolie in tribunale per il vigneto in Francia - La  Stampa

U novim sudskim dokumentima koje je Pitt podnio 3. juna navodi se kako je Jolie u tajnosti iskoristila priliku za prodaju, namjerno držeći Pitta u mraku, i svjesno kršeći Pittova ugovorna prava. Radeći to, ona je pokušala da prigrabi profit koji nije zaradila i povrati ulaganje koje nije napravila. Također, kroz navodnu prodaju, Jolie je pokušala da nanese štetu Pittu.

https://www.instagram.com/p/BpHDVIwhjha/?utm_source=ig_web_copy_link

Pitt traži suđenje pred porotom

Pitt je naveo da je imao “zajednički i obavezujući dogovor” sa glumicom da nijedna strana neće prodati svoje dionice bez saglasnosti druge. Međutim, prema tužbi, Pitt je prošlog oktobra saznao da je kompanija povezana sa ruskim milijarderom navodno kupila njene akcije Miravala.

Pored toga, u tužbi se navodi da „Jolie nikada nije tražila Pittovu saglasnost za navodnu transakciju“ ili čak „ponudila da proda svoje akcije svom bivšem pod istim uslovima kao što je prodala ruskom milijarderu“.

https://www.instagram.com/p/BXDrxSsg8kX/?utm_source=ig_web_copy_link

Kao odgovor na podnesak tužbe, Angelinin advokat Robert Olson izjavio je „još nije uručena, a mi umjesto toga saznajemo o žalbi od medija kojima je, čini se, dat pristup izveštaju kako bi napravili novinsku priču pijre nego što je gospođa Jolie bila obavještena o ovome“.

Izvor: Magazin.novosti.rs

(E.M.)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare