Bivši supružnici u ljutoj borbi: Angelina prodala zajedničko imanje, Brad traži suđenje pred porotom - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Bivši supružnici u ljutoj borbi: Angelina prodala zajedničko imanje, Brad traži suđenje pred porotom

Četiri mjeseca nakon što je Brad Pitt tužio bivšu ženu Angelinu Jolie zbog navodne prodaje svog udjela u njihovoj nekada zajedničkoj vinariji, glumac je podnio nova sudska dokumenta.

Pitt je, naime, podnio tužbu zbog navodne prodaje svojih interesa u njihovoj nekada zajedničkoj francuskoj vinariji bez njegovog pristanka.

Par, koji ima šestoro djece je kupio imanje sa vinarijom “Chateau Miraval” kao zajedničku investiciju 2008. godine, a također su se vjenčali u privatnoj kapeli na tom zemljištu 2014.

Brad Pitt e Angelina Jolie in tribunale per il vigneto in Francia - La  Stampa

U novim sudskim dokumentima koje je Pitt podnio 3. juna navodi se kako je Jolie u tajnosti iskoristila priliku za prodaju, namjerno držeći Pitta u mraku, i svjesno kršeći Pittova ugovorna prava. Radeći to, ona je pokušala da prigrabi profit koji nije zaradila i povrati ulaganje koje nije napravila. Također, kroz navodnu prodaju, Jolie je pokušala da nanese štetu Pittu.

Pitt traži suđenje pred porotom

Pitt je naveo da je imao “zajednički i obavezujući dogovor” sa glumicom da nijedna strana neće prodati svoje dionice bez saglasnosti druge. Međutim, prema tužbi, Pitt je prošlog oktobra saznao da je kompanija povezana sa ruskim milijarderom navodno kupila njene akcije Miravala.

Pored toga, u tužbi se navodi da „Jolie nikada nije tražila Pittovu saglasnost za navodnu transakciju“ ili čak „ponudila da proda svoje akcije svom bivšem pod istim uslovima kao što je prodala ruskom milijarderu“.

Kao odgovor na podnesak tužbe, Angelinin advokat Robert Olson izjavio je „još nije uručena, a mi umjesto toga saznajemo o žalbi od medija kojima je, čini se, dat pristup izveštaju kako bi napravili novinsku priču pijre nego što je gospođa Jolie bila obavještena o ovome“.

Izvor: Magazin.novosti.rs

(E.M.)

Danas objavljeno

Sedmomjesečni sin Kajli Džener još uvijek nema ime

Vanja A

Naučnici otkrili da psi mogu otkriti kada smo pod stresom

Vanja A

Peni iz “Teorija velikog praska”

Vanja A

Ostavite komentar