Bivši oficir Kfora "oseća žeđ za pravdom" i tvrdi: Albanski teroristi obučavani u Bondstilu, iza svega CIA - BIGportal.ba
Region Vijesti

Bivši oficir Kfora “oseća žeđ za pravdom” i tvrdi: Albanski teroristi obučavani u Bondstilu, iza svega CIA

Bivši oficir Kfora, norveški major Kristijan Kaš, koji je bio u službi na Kosovu, tvrdi da su Amerikanci u bazi Bondstil na Kosovu obučavali albanske teroriste.

“NATO je imao oko Bondstila pet kilometara bezbednosnu i 25 kilometara vazdušnu zonu, kojoj MUP i srpska vojska nisu imali pristup. Ja sam slikao teroriste iz te zone”, kaže Keš.

“Pričao sam sa Torsteinom Šakerom, koji je bio norveški šef Kfora, pitao sam ga šta se dešavalo u Bondstilu, rekao mi je da se ne seća. Jedan oficir britanske akademije koji je bio tamo rekao je da je jasno da su teroriste obučavali Amerikanci, koji su obučeni po američkoj školi kompletno”, dodao je on za “Srpski telegraf”, a prenosi Tanjug.

Kaš je dodao da je visoki službenik Unmika Džo Mekalister spreman da svedoči protiv Fljorima Ejupija, koji se dovodi u vezu sa ubistvom Olivera Ivanovića. “Sa Mekalisterom sam se upoznao 2013. i od tada smo u kontaktu. On je i dan-danas besan na svu nepravdu koja je počinjena Srbima na KiM. Oseća ogromnu žeđ za pravdom. Kao i ja. Osećam neopisiv bol za žrtve i kajanje”, kaže Kaš.

On dodaje da je Mekalister otkrio da je Ejupi radio direktno za američku CIA. “Pouzdano znam da ga je CIA obučila, da je posle eksplozije autobusa ‘Niš ekspresa’ skriven u Bondstil i da odatle nije pobegao, kako se priča, već je CIA organizovala njegovo sklanjanje iz baze”, dodaje Kaš.

Kaš smatra i da NATO nije organizacija za mir već za prljave igre, kao i da je razlog za bombardovanje Srbije isključivo veliki novac koji se slio u industriju oružja. On se putem lista obratio i srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću.

“Predsedniče Vučiću, molim Vas da pozovete Džoa Mekalistera u Srbiju i da dozvolite pravdu za žrtve na Kosmetu”, poručio je norveški major.

Danas objavljeno

Lavrov: Referendumi se održavaju na preporuku Zelenskog

V.R.

Epilog teške nesreće kod Mostara: Četvoro poginulih, stradala skoro cijela porodica

V.R.

Potukli se u kafiću pa zapucali ispred: Tri osobe uhapšene, dvije u bolnici

V.R.

Ostavite komentar