BIVŠI KOŠARKAŠ ZVEZDE PONOVO IZDOMINIRAO U KVIZU: Dušan Macura u "Poteri" - BIGportal.ba
Ex Yu

BIVŠI KOŠARKAŠ ZVEZDE PONOVO IZDOMINIRAO U KVIZU: Dušan Macura u “Poteri”

VEROVATNO se mnogi sećaju Dušana Macure bivšeg košarkaša Crvene zvezde koji je sve oduševio nastupom u kvizu “Slagalica”. Sada se pojavio u “Poteri” i ponovo je izdominirao.

Macura je na sebe skrenuo pažnju prvi put u martu prošle godine, kada je postavio rekord kviza, a sada je još jednom skrenuo pažnju na sebe. Ovaj takmičar je tada postavio rekord “Slagalice” sa čak 422 poena, a zatim je izjavio da mu je bilo žao rivala kog je pobedio.

U prvoj fazi “Potere” dao je devet tačnih odgovora i osvojio 90.000 dinara, a potom je izabrao veću sumu i odgovorio na svako pitanje. Tragač Milorad Milinković mu je ponudio cifru od 600.000.

Ukupan iznos cele ekipe je na kraju bio 640.000, a tim je uspeo da se odbrani od “tragača” i odnese sa sobom veliku svotu. Naravno, ubedljivo najzaslužniji je Dušan Macura, koji je opet oduševio gledaoce.

Govoreći o njegovoj sportskoj karijeri, on je brzo prošao kroz sve mlađe kategorije Crvene zvezde, nakon čega je priključen prvom timu. U prvom timu je igrao u sezonama 1996/97 i 1997/98, kada mu je trener bio Mihajlo Pavićević, a pomoćnici Ranko Žeravica i Aca Petrović. Igrao je sa Igorom Rakočevićem, Vladom Kuzmanovićem, Milenkom Topićem…

Pored Zvezde, imao je bogato internacionalno iskustvo. Nastupao je za Radnički Jugopetrol, Ural, Čemnic, Bareirense, Kezul Sintru, Gole Gohar, Angolu i Gimle Bergen. Nastupao je na poziciji centra i visok je 211 centimetara.

Danas objavljeno

Porodila se Bojana Ordinačev

Vanja A

Obožavam vašu kulturu i vaš narod

Vanja A

Biković: “Džoni govori srpski bolje od nekih mojih kolega”; Dep: “Zaposlio sam se ovdje na recepciji”

Zeljka

Ostavite komentar