Bivši inženjeri Tesle tvrde da je snimak mogućnosti Autopilota 2.0 montaža - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Bivši inženjeri Tesle tvrde da je snimak mogućnosti Autopilota 2.0 montaža

Poznati rani video zapis Tesle, u kojem kompanija promoviše svoj samovozeći sistem Autopilot 2.0 bez ikakvog ljudskog uticaja i koji je objavljen 2016. godine je prema grupi bivših zaposlenih izmontiran.

Naime, dva bivša člana tima “Autopilot” su progovorila anonimno za New York Times, da je automobil koristio trodimenzionalnu digitalnu kartu rute koja je bila unapred planirana, što je karakteristika nedostupna vozačima koji koriste komercijalnu verziju sistema, piše Jutarnji.hr.

Još alarmantnije je da je navodno u jednom trenutku snimanja automobil prilikom korišćenja autopilota udario u ogradu uz put na imanju Tesle, te je morao da bude popravljen, tvrde osobe koje su radile na videu. Video zapis je montiran da bi se uklonili snimci nesreće, i nastavlja da se koristi za promovisanje sistema do danas.

2016. godine, kada je Autopilot 2.0 predstavljen, Elon Musk je na konferenciji rekao da svi novi Teslini automobili koriste kamere, kompjutere i sav drugi hardver koji će im biti potreban za ‘potpunu autonomiju’. I zaista, video zapis je objavljen pod nazivom ‘Autopilot Full Self-Driving Hardware (Neighborhood Long)’.

Muskove tvrdnje na toj konferenciji 2016. godine su iznenadile njegov inženjerski tim, s nekim osećajem da obećava nešto što nije moguće. Oni ga optužuju da je godinama ignorisao zabrinutost vlastitih inženjera i preprodavao mogućnosti Teslinih naprednih pomagala za vozače, u izveštaju za koji je New York Times razgovarao s ukupno 19 ljudi koji su u to vreme radili za kompaniju.

‘Kamere nisu oči! Pikseli nisu mrežnjače! F.S.D. kompjuter nije ništa slično vizuelnom korteksu!’ rekao je Schuyler Cullen, koji je nadgledao Samsungov tim za autonomnu vožnju. Amnon Shashua, izvršni direktor Mobileyea, u međuvremenu optužuje Teslu da je više vođen prodajom nego činjenicama. ‘Ne treba biti zaokupljen onim što Tesla govori. Istina nije nužno njihov krajnji cilj. Krajnji cilj je izgraditi posao’.

Video možete pogledati OVDE.

Izvor: Jutarnji.hr

Danas objavljeno

Sintetičko gorivo (ni)je rješenje: Do 2035. biće ga dovoljno za samo 2% vozila u Evropi

Vanja A

Novi električni Hyundai prelazi 614 km sa jednim punjenjem

Vanja A

Petina električnih automobila prodatih u Evropi sklopljena u Kini

Vanja A

Ostavite komentar