1. Jula 2020.

Bivši bubnjar Parnog valjka osuđen na četiri i po godine zatvora

Big Portal

“Jutarnji list” prenosi da je osim zatvorske kazne Šolc u utorak dobio petogodišnju zabranu upravljanja vozilima svih kategorija, koja počinje teći čim odsluži kaznu.

Šolc je izjavio da se ne osjeća krivim ni po jednoj tački optužnice, a pješaka Vjerana Dasovića (34), kojeg je automobilom udario na pješačkom prelazu i koji je preminuo tri dana kasije od zadobijenih povreda, prvobitno je “zamijenio za torbu koju kao da je neko bacio na njegov clio”.

“Užasno mi je teško i žao što se sve to dogodilo. Probudio me telefon oko tri u noći, popio sam limenku piva i otišao na Langov trg po cigarete. Tamo sam sreo poznanika koji me zamolio da ga odvezem kući. Vozeći se Ilicom, osjetio sam da je nešto udarilo u desnu stranu auta, a prije toga nisam vidio ništa što bi mi se prepriječilo ispred vozila. Poznanik se sav šćućurio na sjedalu i rekao mi: ‘Vozi, vozi, nemoj stati’. Ušao sam u prvu ulicu lijevo i vidio razbijeno vjetrobransko staklo”, rekao je Šolc u sudnici i dodao:

“Prije nesreće mislim da je neki auto bio ispred mene, a pokraj je bio viši auto koji mi je zaklanjao pogled pa pješak moj auto nije ni vidio jer sigurno ne bi stupio na prijelaz. Što se tiče alkohola u krvi, od šoka sam prije dolaska policije popio dva pelinkovca i pivo, a bio sam ranije uzeo i neke tablete za spavanje. Nikada nisam imao problema s drogom i alkoholom, iako sam uzimao različite droge i liječio se. Vozio sam 50-60 kilometara na sat jer je ispred mene bilo zeleno na semaforu, a da sam vozio brže, mislim da se nesreća ne bi dogodila.”

Dodao je da se na mjesto događaja kasnije vratio pješaka i vidio da je neko povrijeđen.

Šolc je u vrijeme nesreće, prema optužnici, bio pripit, a u krvi je nakon 15 časova, osim alkohola, pronađena prisutnost metabolita kokaina, dok je u mokraći bilo i imunomodulatora levamisola, čestog sastojka kokainske smjese.

Nezavisne

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare