30. Augusta 2022.

Bivšem specijalcu koji je osuđen zbog pljačke prijeti robija i zbog mita

Big Portal

Naime, u nedavnoj akciji “Kalibar” Goran Janjuz iz Kozarske Dubice osumnjičen je da je policajcima nudio mito nakon što su pretresali kuću i kod njegovog brata Duška J. pronašli oružje.

Janjuz je bivši pripadnik Specijalne policije MUP-a, koji je osuđivan za učešće u filmskoj pljački prilikom transporta novca UniCredit banke na auto-putu Banjaluka – Gradiška, kada je 2015. godine iz blindiranog kombija ukradeno 616.548 KM.

Policija u Prijedoru sada ga tereti da je počinio krivična djela davanje mita i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, a za oba ova djela su mu, ukoliko se dokaže krivica, zaprijećene kazne od pola godine do pet godina zatvora.

“Preduzimajući mjere i radnje prema D.J. iz Kozarske Dubice u okviru akcije ‘Kalibar’ 13. avgusta, prilikom pretresa porodične kuće tokom kojeg je pronađena veća količina oružja i municije osumnjičeni G.J. iz Kozarske Dubice policijskim službenicima ponudio je novčani iznos od 3.000 evra da u zamjenu za novac ne izvrše službenu radnju koju su bili dužni izvršiti”, naveli su ranije iz PU Prijedor.

Kako smo ranije pisali, Janjuz je 2016. godine s Tužilaštvom zaključio sporazum o priznanju krivice te je osuđen na zatvorsku kaznu od šest mjeseci, što je i odslužio.

Tada je osuđen jer je priznao da je znao za pljačku i da su optuženi kod njega sakrili audi, u kojem je bilo i oružje, te da je za to dobio 5.000 evra.

Kasnije tokom svjedočenja na suđenju bivšim specijalcima Goranu Parašu, Aleksandru Popoviću, Vladanu Maliću i njihovom saradniku Olegu Bandi, koji su i pravosnažno osuđeni za pljačku, Janjuz je novčano kažnjavan zato što nije odgovarao na pitanja u sudnici jer je rekao da se boji za svoj život.

Inače, u tom višegodišnjem postupku Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Malića, Paraša, Popovića i Bandu na ukupno 40 godina robije.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare