Bivša vlast nije zvanično dala saglasnost za trku - BIGportal.ba
Banja Luka

Bivša vlast nije zvanično dala saglasnost za trku

Prethodna administracija grada Banja Luka, kao i sadašnja, nisu zvanično dali saglasnost za organizaciju ovog projekta jer nisu dobili plan i program organizacije, odnosno operativni plan organizacije i operativni plan prihoda i rashoda za organizaciju manifestacija UCI Gran Fondo World Championships za 2021. godinu.

Povodom jučerašnjeg istupanja u javnosti gospodina Vladimira Кuvalje da „Banja Luka neće biti domaćin svjetskog prvenstva i svjetske serije koji će okupiti 9.000 učesnika iz 70 zemalja gdje je Banja Luka izgubila dobit od 10 miliona КM, kao i da su dobili saglasnost grada Banja Luka za organizaciju navedenog takmičenja“, želimo informisati javnost o sljedećem:

Prethodna administracija grada Banja Luka, kao i sadašnja, nisu zvanično dali saglasnost za organizaciju ovog projekta jer nisu dobili plan i program organizacije, odnosno operativni plan organizacije i operativni plan prihoda i rashoda za organizaciju manifestacija UCI Gran Fondo World Championships za 2021. godinu.

Zbog toga se i nismo mogli izjasniti o sufinansiranju ovog projekta.

Ujedno, da bi neka sportska organizacija organizovala sportsko takmičenje ili sportsku manifestaciju neophodno je da dobije saglasnost Grada koja se izdaje na osnovu pomenutih operativnih planova.

Do danas niti Savez za sport i rekreaciju niti Biciklistički savez Republike Srpske, koji se do sada predstavljaju kao organizatori, nisu dostavili tražene dokumente iz kojih bi bilo jasno vidljivo da će učestvovati 9.000 lica iz 70 zemalja i da će Grad Banja Luka zaraditi 10 miliona КM.

Uzmemo li činjenicu da je na UCI Gran Fondo World Championships za 2019. godinu u Poljskoj (Poznanj) učestvovalo 2.000 ljudi iz 46 zemalja, postavljamo pitanje koji su činjenični podaci da će u Banjoj Luci učestvovati toliki broj lica i da će Banja Luka zaraditi milione kada uzmemo da pandemija Кovid-19 još uvijek traje u čitavom svijetu i neizvjesno je da će i prestati u 2021. godini.

Takođe, informišemo javnost da se gradska administracija Banja Luka zvanično upoznala sa kandidaturom Banje Luke za organizaciju UCI Gran Fondo World Championships za 2021. godinu u septembru 2019. godine dopisom Saveza sa sport i rekreaciju, što govori da je ovo projekat koji nije u sistemu takmičarskog sporta već isključivo manifestacija iz oblasti sporta, koja ima za svrhu popularizaciju biciklizma i turizma na ovim prostorima.

Ne želeći da umanjimo značaj ovog projekta, koji svakako ima svoju vrijednost na popularizaciju biciklizma, grad Banja Luka će u narednim danima razgovarati sa organizatorima ovog projekta, kao i o vrsti pomoći u ime grada Banja Luka. Moramo imati u vidu da je u ovom trenutku važno i prioritetno pronaći preko milion КM za Dom zdravlja i organizaciju vakcinacije građana ovog grada, kao i za javni prevoz, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

(BN)

Danas objavljeno

Planirana isključenja električne energije za 06.decembar 2022. godine

Vanja A

STANIVUKOVIĆ: Grijanje će biti momentalno poboljšano

M.

Uslovi i obaveze sklapanja plaše omladinu: Maloljetnički brakovi u Banjaluci vrlo rijetki

M.

Ostavite komentar