Bivša stjuardesa otkrila "prljave" tajne: "Gore i od toaleta" - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Bivša stjuardesa otkrila “prljave” tajne: “Gore i od toaleta”

Iako bi većina odmah rekla da je najprljavije mesto u avionu toalet, prema rečima bivše stjuardese to je daleko od istine.

Džejn Houks je godinama radila kao stjuardesa i nedavno je za Mirror otkrila da neke stvari ne stignu da se očiste između dva leta, pa samim tim budu strašno prljave, a jedna od njih je poslužavnik za jelo i piće.

“Možda izgledaju čistiji nego što jesu, ali poslužavnici za hranu u avionima su često žarišta raznih bakterija. Zato svima savetujem da, ako planiraju da ih koriste, sa sobom u avion ponesu antibakterijske maramice i prebrišu ih. Naime, ti poslužavnici često se ne očiste između dva ukrcavanja, naročito ako je avion stao samo na kratko”, objasnila je Houks.

Ona kaže i da se temeljno čišćenje aviona odvija tokom noći ili tokom planiranog održavanja, pa je avion najčistiji na ranojutarnjim letovima. I premda većina misli da se prljavština na poslužavnicima sastoji samo od mrvica i ostataka hrane ili pića, stjuardesa tvrdi da to nije sve što se može naći na njima.

“Neki putnici su na poslužavnicima čak i deci menjali pelene, dok drugi na njima npr. spavaju”, rekla je.

Navodeći dalje na šta sve treba pripaziti, Džejn podseća da drugo žarište bakterija mogu biti sigurnosni pojasevi koje dodiruju svi koji prolaze, a putnike upozorava i da obrišu kopče na sedištima i naslone za glavu koje ljudi često slučajno dotiču dok u prolazu traže svoje sedište.

Takođe, budući da mnogi ljudi džepove na sedištima koriste kao male kante za svoje smeće tokom leta, Džejn napominje da su i oni potencijalna mesta zaraze.

“Budite oprezni sa džepovima na naslonu sedišta koji mogu da budu puni iskorišćenih maramica ili napola pojedene hrane jer zna da se dogodi da se ne proveri uvek sve pre nego se drugi putnici ukrcaju”, dodala je.

Danas objavljeno

Kompletna prepiska Čarlsa Darvina od sada je dostupna na internetu

Vanja A

Madona i njena srećna porodica

Vanja A

Georgina zbog ove haljine izazvala raspravu

Vanja A

Ostavite komentar