Bivša najbolja teniserka svijeta: "Suprug je morao da me izvlači iz kreveta" - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Bivša najbolja teniserka svijeta: “Suprug je morao da me izvlači iz kreveta”

Bivša danska teniserka Karolina Voznjacki govorila je nedavno o svojoj borbi sa reumatoidnim artritisom, teškom autoimunom bolešću koja joj je dijagnostikovana 2018. godine.

Nekadašnja prva teniserka sveta rekla je za Bild kako nije mogla da izađe iz kreveta bez pomoći svog supruga. Ona je, inače, morala zbog ove bolesti da se povuče iz sporta 2018. godine.

“Bila sam na vrhuncu svoje karijere, kada mi je dijagnostikovana ta bolest. Početkom te godine, osvojila sam Australijen Open. Trebalo je to da bude moja zlatna godina, ali pred početak US Opena, osećala sam bolove, stalni umor i druge čudne simptome. Počela sam da gubim mečeve koje je trebalo da dobijem”, rekla je.

Dodala je i kako je, s obzirom na to da ni sama nije mogla da se snađe sa ovim problemom u početku, odlučila da pomaže i pruži podršku ljudima koji imaju hronične bolesti.

“Jedno jutro imala sam tako jake bolove da je suprug morao da me izvuče iz kreveta. Nisam mogla da pokrenem nijedan deo tela. Tada sam otišla kod lekara, i to je bio početak mog puta do dijagnoze. Nisam mogla ruke da podignem”, objasnila je ona.

Kako kaže, upekos svemu, trebalo je nekoliko meseci da se dođe do konačne dijagnoza. Upravo zbog toga, hoće da bude pozitivan primer ljudima sa istim ili sličnim problemima.

Danas objavljeno

Jedini rudnik dijamanata na svijetu u kome ako ga pronađete vaš je!

Vanja A

Hyundai modna kolekcija

Vanja A

Princeza Charlene zabrinula fanove novom objavom: Izgleda tužno i bolesno

Vanja A

Ostavite komentar