Bitku s korona virusom u avgustu izgubilo 69 osoba u Srpskoj - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Bitku s korona virusom u avgustu izgubilo 69 osoba u Srpskoj

Borbu s korona virusom u avgustu je izgubilo 69 pacijenata u Republici Srpskoj, a samo četiri dana u ovom mjesecu nisu zabilježeni smrtni slučajevi.

Podaci Instituta za javno zdravstvo RS pokazuju da je najviše oboljelih od Covid-19 preminulo 18. avgusta, kada je ova bolest odnijela čak sedam života. Po šest ljudskih života izgubili smo 2. i 9, a po pet žrtava zabilježeno je 10. i 24. avgusta.

S druge strane, bez preminulih su, na sreću cjelokupne javnosti u Srpskoj, prošli 7, 14, 15. i 22. avgust.

Međutim, da situacija nimalo nije bezazlena potvrđuje podatak da je korona u avgustu, u odnosu na juli, odnijela 21 život više. U prošlom mjeseci je, naime, registrovano 48 smrtnih slučajeva od Covid-19, podaci su IJZ RS.

Dok je u ovom periodu broj smrtnih slučajeva povećan, broj novozaraženih je smanjen, sa 2.597 u julu na 2.180 u avgustu.

Korona virus je, do sada, u Srpskoj odnio ukupno 242 života, a prvi smrtni slučaj potvrđen je 28. marta.

Iz IJZ su više puta naglasili da epidemijska kriva nakon trenda opadanja, od početka juna, pokazuje kontinuiran porast broja oboljelih.

– Ona se od kraja jula održava na visokom nivou, a najveći broj novooboljelih su kontakti otkrivenih pozitivnih osoba i osoba sa simptomima bez epidemiološke veze – naglašavaju u IJZ RS.

Podsjećanja radi, u junu je u RS registrovano 850 novozaraženih, dok je bitku s korona virusom u ovom mjesecu izgubilo 14 pacijenata.

Takođe, 26. juna je ukupno 113 pacijenata bilo na liječenju – 42 u UKC RS, od čega je šest bilo na respiratoru, te 113 u opštim bolnicama. Na isti dan u avgustu imali smo 256 hospitalizovanih – 188 u opštim bolnicama u Srpskoj i 68 u UKC, gdje je trenutno na respiratoru 12 pacijenata.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Nova naredba gradonačelnika: Premještaju se kontejneri koji smetaju pješacima u centru grada

D

, prevareni smo sa pričom o Kovaksu

M.

Tijana Ajfon priznala krivicu, starleti godinu dana zatvora

M.

Ostavite komentar