Bitkoin opet premašio bilion dolara tržišne vrednosti. - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Bitkoin opet premašio bilion dolara tržišne vrednosti.

Njujork — Tržišna kapitalizacija bitkoina ponovo je danas prešla granicu od bilion dolara.

Naime, cena ove kriptovalute, prema poslednjim podacima sa trgovinske platforme Koindesk, porasla je na 54.550 dolara za jedan novčić.

Ovo je drugi put da tržišna vrednost najpopularnije svetske virtuelne valute probija tržišnu vrednost od jednog biliona dolara u poslednjih 18 dana. Bitkoin je prvi put prekoračio tržišnu kapitalizaciju od bilion dolara 19.. februara, zadržavši se par dana na tom nivou nakon čega je pao ispod te granice.

Od početka ove godine, bitkoin je ojačao za 80 posto, a u poslednjih 12 meseci njegova vrednost je porasla za 570 posto. Bitkoin je najvišu cenu svih vremena, od 58.332,36 dolara, zabeležio 22. februara.

Njegovom vrtoglavom usponu doprinelo je nekoliko faktora, uključujući rast interesovanja velikih institucionalnih investitora, kao i ulaganja korporacija poput “Tesle”, Skvera i Majkrostratedžija u ovu kriptovalutu. Kineski proizvođč aplikacija Meitu je u nedelju takođe saopštio da je kupio ne samo bitkoin, već i drugu najveću svetsku kriptovalutu etereum.

Eter se, inače, danas trgovao po ceni od 1.836,73 dolara, u porastu za 7,0 posto na dnevnom nivou.

Danas objavljeno

Uprkos godinama, OnePlus 6 i OnePlus 6T dobijaju ažuriranje softvera

Zeljka

Prvi renderi Google pametnog sata su obećavajući

Zeljka

Sakrijte slike koje imate u telefonima – nova opcija za Google Photos

Zeljka

Ostavite komentar