Bitkoin je efikasniji za plaćanje poreza od bankovnih kartica - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Bitkoin je efikasniji za plaćanje poreza od bankovnih kartica

Evn Kun, suosnivač kripto berze Coinberry sa sjedištem u Torontu, tvrdi da je bitkoin (BTC) efikasniji za plaćanje poreza od bankarskih kartica.

Kao što je Mension Global, magazin o nekretninama, objavio 22. avgusta, Kun je rekao da njegova kompanija uzima mnogo niže naknade od onih koje institucije nameću svojim klijentima, i dodaje:“Kompanija za kreditne kartice naplaćuje naknadu od 3%. Naša naknada je 5%, tako da je to mnogo korisnije za opštine.”

Coinberry djeluje kao posrednik jer lokalne opštine nisu ovlašćene da drže ili prihvataju kriptovalute zbog svoje volatilnosti. Kompanija prihvata kriptovalute, odmah ih pretvara u kanadski dolar, a potom sredstva proslijeđuje opštinama.

Ričmond Hil, grad u blizini Toronta, je počeo da prihvata bitkoin za plaćanje poreza na imovinu u junu – manje od šest mjeseci nakon što je Innisfil pokrenuo sličnu inicijativu na probnoj osnovi.

Prema navodima iz članka Mension Global-a, tadašnji odbornik iz Toronta, Norm Keli, je predložio da gradska uprava razmisli o prihvatanju takvih plaćanja poreza u januaru 2018. Dok se razmatra mogućnost, taj predlog nije urodio plodom. Savjetnica za komunikaciju u Torontu Ešli Hamil je rekla:“Da bi se to ponovo razmotrilo u budućnosti, član savjeta bi trebalo da podnese još jedan predlog”.

Danas objavljeno

Preklopni smartphone Mix Fold 2 ima elegantan dizajn i Leica optiku

Zeljka

Ilon Mask poslao još 46 Starlink satelita u orbitu

Zeljka

Gejmeri, pripremite novčanike: Stižu sjajne igre

Zeljka

Ostavite komentar