Bista Hitlera i nacistička zastava uklonjene iz francuskog Senata - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Bista Hitlera i nacistička zastava uklonjene iz francuskog Senata

Francuski senatori bili su zapanjeni kada su otkrili da su tek nedavno, iz prostorija Senata, uklonjene bista Adolfa Hitlera i nacistička zastava, i da su u istim prostorijama bili stolovi sa grbom orla Trećeg rajha.

Kako prenosi francuski Mond, ove podatke znalo je tek nekoliko ljudi. Na inicijativu lista, vlasti su naredile da se izvrši inventar dokumenata i predmeta koje je u Senatu ostavio za sobom nacistički okupator.

Otkrivena je bista Adolfa Hitlera koja je visoka 35 centimetara, i nacistička zastava dimenzija dva sa tri metra u podrumu, što je šokiralo brojne političare.

Tokom Drugog svetskog rata, u palati „Luksemburg”, koja potiče iz 17. veka, i u kojoj se nalazi Gornji dom francuskog parlamenta, bila je stacionirana komanda nemačkih vazdušnih snaga.

Javnost je uznemirilo i otkriće da su neki članovi osoblja Senata, koristili radne stolove na kojima su se nalazili „grbovi orlova koje su voleli nacisti“, preneo je britanski Telegraf.

Zvaničnici su naveli da su bista i drugi predmeti, poput nemačke gas-maske, ostavljeni u podrumu u zbrci, tokom preuređenja zgrade Senata.

Zastava je bila u arhivskom delu zgrade.

Kada je reč o stolicama i stolovima na kojima je utisnut nacistički orao, zvaničnik Senata je izjavio da takav nameštaj nije u upotrebi.

Danas objavljeno

Nije zarađivala dovoljno u sportu pa otišla u pornografiju

Vanja A

Pas ekolog sa gazdom očistio plažu

Vanja A

Otkrivena nova vrsta dinosaurusa

Vanja A

Ostavite komentar