13. Februara 2020.

Biskvit srce mekano kao duša za sve zaljubljene

Big Portal

Potrebno je:

Za tamni deo:
3 jaja
4 kašike šećera
malo maslaca
2 kašike kakaa
200 ml jogurta
170 gr brašna
1/2 praška za pecivo

Za svetli deo:

3 jaja
4 kašike šećera
malo rastopljenog maslaca (1 kašičica)
200 ml. jogurta
170 gr brašna
korica limuna
1/2 praška za pecivo

prah šećer ili čokolada

Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Umutiti jaja sa 4 kašike šećera, dodati kakao i brašno sa praškom za pecivo, jogurt i rastopljenu kašičicu maslaca. Sve dobro izjednačiti i sipati u uzan podmazan pleh.
Peći na 200 stepeni C u plehu 22×10 cm oko 35-40 min. Probati ćačkalicom da li je pečeno. Dok se biskvit hladi umutiti svetli deo, samo ne dodavati kakao. Ohlađen tani biskvit iseći na debljine 1,5-2 cm, pa vaditi kalupom srca ili već neke druge figure koje imate. U dnu kalupa sipati 3 kašike testa, pa poređati isečene figure (srca) jedna do druge, a odozgo sipati sveli deo.
Vratiti u rernu i peći na 200 stepeni oko 35-40 min.
Pečen kolač ohladiti i posuti prah šećerom ili preliti čokoladom.
Napomena:
Ostatak tamnog biskvita možete pojesti ili ga poseći na nejednake delove. U šerpu skuvati 2 pudinga od vanile, pa kad se prohladi dodati umućeno 100 gr maslaca sa prah šećerom i izjednačiti. Dodati na biskvit i izmešati. Sipati u kalup. Na ohlađen kolač umutiti šlag i preliti… Uživajte.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare