Potrebno je za biskvit:
2 jaja
3 kašike šećera
12 kašika ulja
12 kašika mleka
10 kašika brašna
1 kašika kakaoa
1 prašak za pecivo
Nadev:
700 g jabuka
100 g seckanih oraha
1 kašičica cimeta
2-3 kašike šećera
malo suvog grožđa
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom penasto, dodati brašno sa praškom za pecivo, dodati ulje, mleko izjednačiti i podeli. U jedan deo dodati kakao. Pleh obložiti pek papir veličine 30×20 cm i peć 10 minuta. Jabuke izrendati dodati šečer, cimet, seckane orahe i izmešati. Kad se tamni deo biskvita ispeče istresti jabuke i poravnati.
Preko njega dodati svetli deo testa izjednačati i peći oko 40-45 min na 190 stepeni C. Po želji posuti prah šećerom zamirisan vanilom.