Biseksualke su otkrile šta vole kod žena, a šta kod muškaraca - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Biseksualke su otkrile šta vole kod žena, a šta kod muškaraca

Žene koje su bile intimne i s muškarcima i s ženama osjećaju se samopouzdanije u sopstvenom tijelu pri seksu s ženama, ali priznaju da su kritičnije prema muškarcima u vezi tijela. Biseksualne žene se otvaraju na Redditu o iskustvima upoznavanja muškaraca i žena. Ono što je počelo kao niz poprilično…

Žene koje su bile intimne i s muškarcima i s ženama osjećaju se samopouzdanije u sopstvenom tijelu pri seksu s ženama, ali priznaju da su kritičnije prema muškarcima u vezi tijela.

Biseksualne žene se otvaraju na Redditu o iskustvima upoznavanja muškaraca i žena. Ono što je počelo kao niz poprilično očitih zapažanja o fizičkim razlikama između njihovih tijela – žene su ‘mekše – uskoro se pretvorilo u poprilično zanimljivu raspravu o dvostrukim standardima i tjelesnoj pozitivnosti.

Thinkstock | Autor: Thinkstock

– Ovo može biti lično iskustvo, a ne ono koje je primjenjivo na sve biseksualne žene, ali osjećam manje samopouzdanje o svome tijelu s muškarcima, nego s ženama u početku veze. Danas je žene osjećaju veliki pritisak da moraju izgledati na određeni način i da konstantno budu dotjerane. Hodala sam s više muškaraca koji ne shvataju koliko su ta očekivanja nerealna i koliko je zaista nemoguće da ih žene stalno dosižu i imaju ispunjen život… S druge strane, žene imaju neposredno razumijevanje za situaciju jer žive u društvu isto kao žene. To zajedničko iskustvo znači da mi je ugodnije biti nesavršena pred njima u ranijim fazama veze – napisala je jedna korisnica.

Međutim, neke žene su priznale da imaju različite kriterije kada je riječ o onome što smatraju atraktivnim kod žena, a šta kod muškaraca.

– S druge strane, kao biseksualna žena definitivno primjećujem da me kod žena privlači više nesavršenosti, nego kod muškaraca. Mislim da su muška tijela seksi kada izgledaju kao idealizovana medijska verzija onoga kako seksi muškarci izgledaju, ali mi se sviđa puno više različitih tipova ženskih tijela. Sigurna sam da je to samo zato što sam ja žena koja voli sebe sa svim svojim nesavršenostima… ali definitivno mislim da je to zanimljivo – rekla je druga korisnica.

Kissing French Kiss GIF - Find & Share on GIPHY

Emocionalno govoreći, brojni komentatori kažu da im je lakše biti intimno i uspostaviti vezu s drugim ženama, nego s muškarcima.

– Otkrila sam da mi je lakše identifikovati se s ženama i povezati se kroz slična iskustva, nego s muškarcima. Takođe sam otkrila da više uživam u seksu sa ženama, nego s muškarcima jer u njima ima više osjećaja – napisala je treća korisnica.

Što se tiče seksa, mnogi muškarci trebaju poboljšati svoju ‘igru’ kada je riječ o zadovoljavanju potreba svojih partnerica.

– Otkada sam se pomirila sa svojom seksualnošću, počelo mi je smetati što muškarci svoj orgazam doživljavaju kao kraj seksa – napisala je jedna korisnica.

Druga je dodala da žene obično imaju drugačije ‘običaje’ u spavaćoj sobi – veći fokus na predigri i njihov sopstveni preferirani ‘redoslijed’ za određene seksualne radnje.

Međutim, ispostavilo se da su muškarci mnogo očitiji kad flertuju.

– Smatram da su žene obično mnogo osjetljivije u početku tako da je mnogo teže razlikovati da li im se sviđate na prijateljski ili na zavodljiv način. Je li ovo dejt ili ti se sviđam kao prijatelj? Koketiraš li sa mnom ili si samo pristojna? Sviđaju li ti se žene? Neverbalna komunikacija može biti teška – zaključila je korisnica, piše Men’s Health.

24sata.hr

Danas objavljeno

“Sarmagedon”: Burek sa sarmom izazvao buru na društvenim mrežama

Vanja A

Pop zvijezde Kristina Agilera i Maluma objavili nove singlove

Vanja A

Takmičenje u jedenju luka, šampion pojeo 192 komada i nije zaplakao

Vanja A

Ostavite komentar