4. Novembra 2022.

Bišćanin u Hrvatskoj navodno preminuo prirodnom smrću, tokom obdukcije pronađen metak u tijelu

Big Portal

“Obavještavamo da su policijski službenici MUP-a USK, po nalogu dežurnog tužioca Tužilaštva USK, skupa sa navedenim tužiocem, prisustvovali obdukciji predmetnog lica. Poslije sačinjenih izvještaja i foto dokumentacije nakon provedene obdukcije od strane naših policijskih službenika, sve će biti proslijeđeno policiji Republike Hrvatske. Također, vas obavještavamo da su naši policijski službenici obavijestili Interpol Hrvatske o poduzetim radnjama”, navodi se u informaciji policije USK.

Inače, Handanović je smrtno stradao na farmi muznih krava u selu Sadilovac, nadomak hrvatskog mjesta Rakovica u Karlovačkoj županiji, gdje je dugo godina bio zaposlen. Na osnovu službenih podataka hrvatskih vlasti i izvještaja mrtvozornika, umro je prirodnom smrću, te je dopremljen u rodno mjesto. Porodica je, međutim, zahtijevala da se uradi obdukcija njegovog tijela, obzirom da ranije nije imao nikakvih zdravstvenih problema.

Rezultati obdukcije su pokazali da na leđima postoji ulazna rana od metka koji se zaustavio u srcu i tako uzrokovao smrt Handanovića.

Obdukciji su prisustvovali i policijski istražitelji MUP-a USK, koji su potom o svemu obavjestili dežurnog tužioca.

U ovome trenutku nije poznato kako se dogodila ovakva situacija, a Handanović je danas ukopan na mjesnom groblju u rodnom selu. Od istražnih organa Republike Hrvatske se očekuje da provedu detaljnu istragu o cijelom slučaju.

Nezavisne.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare