5. Juna 2019.

Bird Cruiser: Novi električni motocikl

Big Portal

Bird, kompanija koja je specijalizovana za iznajmljivanje električnih skutera, svojoj floti koja pomaže mikro-mobilnost dodaje i električni motocikl – Bird Cruiser.

Novi motocikl je opisan kao električno vozilo koje može da poveze do dve odrasle osobe, sa baterijom od 52V koja, kako se tvrdi, može da obezbedi da se motocikl neometano koristi čitav dan. Kreatori ističu da motocikl ima specijalni motor koji mu omogućava da lako savladava uzbrdice, te ga upoređuju sa prethodnim Bird Oneskuterom koji je dizajniran da bitno olakšava svakodnevno kretanje, a posebno u uslovima urbanog okruženja.

Kao posebna prednost električnih motocikala ističe se to što za transport putnika koriste daleko manje energije od automobila, što ide u prilog servisima za mikro-mobilnost kao što je Bird, koji korisnicima omogućava da se oslobode automobila, ali da i dalje bez problema stižu na željene destinacije. Motocikl će se prvo pojaviti samo u okviru nekoliko tržišta koja služe za testiranje, da bi se proverilo koliko su korisnici voljni da ga koriste, da bi se potom proširio i u druge delove sveta, te omogućio smanjivanje emisije štetnih gasova, kao i gužvi u saobraćaju, i rešavanje drugih problema koje izazivaju kabasta vozila u kojima se često nalazi samo jedan putnik.

Izvor: Engadget

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare