BionTech isporučuje dvije milijarde doza vakcina siromašnim zemljama - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

BionTech isporučuje dvije milijarde doza vakcina siromašnim zemljama

Izvršni direktor BioNTecha Ugur Šahin saopštio je u subotu na svom Linked In profilu da je na Samitu G20 najavio da će njegova kompanija, zajedno sa partnerskom firmom Pfizer, isporučiti 2 milijarde doza vakcina protiv virusa korona zemljama sa niskim i srednjim dohodkom u narednih godinu i po, te da će prvih milijardu doza biti već isporučeno do kraja ove godine.

Šahin tvrdi da su do kraja ove sedmice isporučili oko 540 miliona doza za nešto više od 90 zemalja svijeta te da su paralelno s tim povečali svoj kapacitet za ovu godinu na 3 milijarde doza.

“Postigli smo sporazume o dostavljanju dodatnih doza sa mnogim zemljama, uključujući EU te nedavno i sa Turskom koja će primiti 120 miliona doza vakcina”, napisao je Šahin.

Dodaje i da nastavljaju sa kliničkim testiranjima kako bi učinili njihovu vakcinu dostupnom svima koji bi mogi imati koristi od nje, te da su dostavili podatke o tolerantnosti i efikasnosti svoje vakcine kod adolescenata uzrasta od 12 do 15 godina Federalnoj upravi za lijekove (FDA) Sjedinjenih američkih država kao i da očekuju odobrenje primjene vakcine za navedenu dobnu skupinu od Europske agencije za lijekove (EMA).

Danas objavljeno

Osumnjičeni za otmicu Stevanovića sprovedeni u Tužilaštvo

M.

Uragan hara Italijom; bujice ruše sve pred sobom, beživotno tijelo nađeno u grmlju

M.

Birajte alternativne pravce: Velike gužve na zapadnom tranzitu u Banjaluci

M.

Ostavite komentar