"Bio sam u pravu. Biće i preko 2.000 dnevno" - BIGportal.ba
Region Vijesti

“Bio sam u pravu. Biće i preko 2.000 dnevno”

Direktor Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Zvonimir Šostar kaže da je bio u pravu kada je rekao da će u Hrvatskoj biti preko 2.000 zaraženih dnevno.

“Mi smo juče postavili svoj rekord, obavili smo 1.560 testiranja. Broj testiranja je duplo veći od onoga što samo mi u Zavodu testiramo. Bio sam u pravu kad sam rekao da ćemo u sledećih 7-10 dana imati preko 2.000 pozitivnih, a prognoze epidemiologa su da će ti brojevi rasti”, rekao je Šostar za N1.

Šostar tvrdi i da epidemija uvek dolazi u tri talasa. “Prvi je nešto manji broj zaraženih, drugi je stravičan i treći, koji je još nešto manji od prvog. Nadamo se da ćemo uspeti prekinuti ovaj drugi i izbeći treći talas”, dodao je on.

Podsetimo, Zagreb danas beleži rekordan broj novozaraženih koronavirusom, a epidemiolog dr Branko Kolarić nema pozitivne prognoze. Zvanični podaci ca celu Hrvatsku očekuju se u 10 časova.

“Nije za očekivati da se ovaj broj zaraženih tako brzo smanji”, kazao je Kolarić.

Da su tvrdnje Šostara tačne, pokazali su najnoviji podaci o novoobolelima u Hrvatskoj za poslednja 24 sata. Registrovano je već preko 1.400

Danas objavljeno

Djevojke iz Srbije predate Uredu za strance, vlasnik strptiz kluba pušten

M.

Oštetili budžet RS za 5,8 miliona KM, objavljena imena firmi

M.

Jedna osoba stradala u požaru

M.

Ostavite komentar