"Bio je i dalje pijan, Konte je htio da od njega napravi primjer – a on nas je sve pobijedio" - BIGportal.ba
Fudbal Sport

“Bio je i dalje pijan, Konte je htio da od njega napravi primjer – a on nas je sve pobijedio”

Fudbaler Juventusa Đorđo Kjelini govorio je o nestašnom ponašanju bivšeg saigrača Artura Vidala.

Vidal i Kjelini su delili svlačionicu u Torinu dok je Čileanac bio član tog kluba u periodu od 2011. do 2015. godine.

“Fudbaler nije ni đavo ni svetac. Razlika mora da se napravi između onih koji su ‘pravi’ i onih koji su ‘lažni'”, napisao je u autobiografiji Kjelini, pa potom opisao ponašanje Vidala.

“Neko kao što je Vidal je neretko izlazio i pio više nego što je trebalo. Svi su znali za to. Može se reći da je alkohol bio njegova slabost. To, ipak, ne dovodi u pitanje to da li je on šampion i kakva je osoba”.

Kjelini ne krivi Vidala zbog toga što je pio.

“Veliki Arturo nekoliko puta godišnje nije došao na trening, a ponekad kada jeste bio je, da kažemo, poprilično srećan. I pored toga on nikada nije zabušavao. Nasuprot tome, mislim da ga je to ponekad činilo jačim”.

On je Vidala uporedio sa nekadašnjim defanzivcem “stare dame” Paolom Monterom.

“Nažalost nisam upoznao Paola Montera baš dobro. On je bio neko ko je takođe živeo kao kralj noći. Tokom poslednje sezone kod nas, kada mu je nivo igre opao, Lučano Mogi mu je rekao, ‘Paolo, molim te prestani da ostaješ kod kuće uveče. Vrati se svojim starim navikama’. Vidal je pomalo bio takav”.

Kjelini se prisetio i jednog treninga pod striktnim Antoniom Konteom.

“Sećam se jednog dela predsezone u SAD. Bili smo u Majamiju i noć pred poslednji trening smo svi dobili slobodno. Sledećeg jutra Artura nije bilo nigde. Bio je u krevetu i morali smo fizički da ga izvučemo iz istog. Tog dana smo probali novu opremu – svi smo bili obučeni u crno na 40 stepeni. Konte je jedva čekao da ga izbaci iz ekipe i napravi primer od njega. Umesto toga, iako je Arturo i dalje bio pijan i nije mogao ni loptu da vidi kako prolazi pored njega, on je trčao kao lud i sve je ostavio iza sebe za barem 20 metara”, otkrio je Kjelini i zaključio:

“Šta da kažete takvoj osobi koja, pored ostalog, donosi sreću ekipi? Osobi koja je neko ko pokreće ekipu i ko je borac i veliki šampion?”.

Danas objavljeno

Zvezda srušila Budućnost poslije drame i povela u finalu!

Zeljka

Sjajan meč, velika borba, poraz Novaka, titula za Nadala!

Zeljka

Alegri već imao sastanak sa čelnicima Reala

Vanja A

Ostavite komentar