“BIO DIVAN MLADIĆ, SPORTISTA” Prijatelji stradalog vozača za njega imaju riječi hvale - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

“BIO DIVAN MLADIĆ, SPORTISTA” Prijatelji stradalog vozača za njega imaju riječi hvale

Nemojte, molimo vas, ništa da pitate. Mara nema snage za razgovor, dolazila je Hitna pomoć jer joj je loše… – rekla je kratko komšinica porodice Perać koja je prekjuče u stravičnoj nesreći u Zemunu, na svega nekoliko minuta od njihove porodične kuće, izgubila sina i brata Bojana Peraća (31).

Nesrećni mladić nastradao je za volanom autobusa koji je vozio posljednje dvije godine, kada je vozač “pežoa”, prošao na crveno i izazvao užasan karambol.

U dvorištu porodice Perać juče smo zatekli brojne rođake i prijatelje familije koji su došli da bi izjavili saučešće.

Bojan je nastradao na svega nekih 300, 400 metara od svog doma u kom je živio sa roditeljima Marom i Borom i bratom.

Ujak stradalog mladića je jedva smogao snage da kaže:

– Divan mladić. Šta reći više. Ustao je rano, vozio je prvu smjenu. Nedavno je počeo da vozi na liniji 15, prije toga je radio na liniji 706 – rekao je ujak i dodao da je Bojanov tac Bora, koji radi u Beču, čim je saznao da tragediju krenuo kući.

Ujak je naveo da bi u četvrtak trebalo da bude urađena obdukcija i da će se tada znati kada će mladić biti sahranjen.

Komšije su bile u šoku.
– Strašno! Zaista divno dijete. Vrijedno, pošteno. Sportista. Ne kažem to po onoj “o mrtvima sve najbolje”, nego što je zaista bio takav – kazala je starija komšinica.

Majka osumnjičenog: Ništa ne znam o nesreći
Sa druge strane, Senka R., majka osumnjičenog Adama, koja je i vlasnica “pežoa”, rekla je da ne može ništa da kaže o nesreći. Ona tvrdi da sina nije vidjela i da ne zna ništa o nesreći.

Krv i srča na ulici i trotoaru
I poslije nekoliko sati bili su vidljivi tragovi nesreće u Zemunu, iako su prepolovljeni i zgužvani autobusi, prebačeni u garažu GSP u Novom Beogradu, gdje će biti obavljeni vanredni tehnički pregledi. Iako su radnici “Gradske čistoće” prethodno prali i čistili ulicu i trotoar, rasuta srča, krv vozača na ulici i troatoaru, svjedočili su o tragediji i smrti Bojana Peraća.

Na Fejsbuk stranici “Vozači tramvaja i ostalo GSP osoblje” Bojanove kolege vozači oprašatali su se od njega, navodeći da je “njegova smrt velika tuga”. Bojan je po zanimanju bio pekar, završio je Hemijsko- prehrambenu tehnološku školu a od 2018. godine je radio kao vozač autobusa. Prema saznanjima Blica, i njegov otac je svojevremeno radio u GSP kao vozač.

U saopštenju GSP “Beograd” nevedeno je da zaposleni izražavaju najdublje saučešće porodici nastradalog vozača, “koji nije svojom krivicom izgubio život”, kao i da žele brz oporavak povređenima. Sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević naveo je i da GSP Beograd i privatni prevoznik “Unicop” sarađuju sa nadležnim organima na istrazi saobraćajne nesreće.

Bojan Perać, vozač Gradskog saobraćajnog preduzeća, poginuo je juče rano ujutro u Zemunu, i to u blizini svog doma, u sudaru “pežoa 308” i dva autobusa, koji je, kako se sumnja, izazvao 21-godišnji Adam R., vozač sa probnom dozvolom.

Perać je upravljao autobusom na liniji 15, i prazno vozilo je krenulo iz garaže ka okretnici “Gornji grad”, gdje je trebalo da počne smjenu. Međutim, vozač “pežoa” Adam R. nije ispoštovao zeleno svjetlo na semaforu već je velikom brzinom iz Tršćanske ulice uletio u Ulicu cara Dušana. Tu je, sa bočne strane, udario u autobus “Unikopa” na liniji 45, kojim je upravljao Dragomir Ž. (52). Od siline udarca, autobus privatnog prevoznika prešao je u suprotnu traku i direktno naletio na vozilo kojim je upravljao Perać, koje se kretalo svojom saobraćajnom trakom.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Dodik: Јasno sam rekao da BiH nema saglasnost za put u NATO

M.

Naređena evakuacija nakon eksplozije u Čačku

M.

Eksplozije u Moskvi

M.

Ostavite komentar