BILO JE OVO VRIJEME ISKUŠENjA I BORBE: Miloš Biković iskreno o godini koja je za nama - BIGportal.ba
Ex Yu

BILO JE OVO VRIJEME ISKUŠENjA I BORBE: Miloš Biković iskreno o godini koja je za nama

Srpski glumac Miloš Biković pandemiju virusa kovid 19 vidi kao vreme iskušenja i borbe, ali i prostor da ljudi bolje upoznaju sebe i svoje bližnje, za šta je u modernom vremenu tehnološke revolucije sve manje prilike.

Prema njegovim rečima, modeli prilagođavanja okolnostima koje je formirala pandemija predstavljaju izazov za čitavo čovečanstvo i dodaje da je za njega 2020. godina bila i inspirativna i zahtevna.

– U mojoj profesiji je taj izazov ogroman. Pozorišta su se borila da prežive i pre nego što smo saznali da postoji virus kovid 19. Činilo nam se da će odsustvo publike biti smrtosan udarac pozorištu, ali teatar je do sada preživeo sve pa zašto ne bi i pandemiju. Nedavno smo imali direktan prenos izvođenja predstave ‘Kad su cvetale tikve’ u Beogradskom dramskom pozorištu, koju je onlajn videla publika u 572 grada. To je jedan od načina da pomognemo pozorištu da preživi pandemiju – kazao je Biković.

Za njega nema dileme da je živi kontakt sa publikom važan segment svakog postojanja svakog pozorišta.

– Svaki glumac sa velikim nestrpljenjem očekuje da se publika bez epidemioloških mera vrati u pozorište. Važno je da svi budemo mentalno i fizički spremni za taj trenutak -, dodao je.

Pandemiju ocenjuje i kao vreme u kome je sagledavao, kako kaže, stvari sa druge strane da mu je pandemija između ostalog ostavila vreme da malo odmori i predahne.

Danas objavljeno

Bez dlake na jeziku: Lukas i Vesna opleli po kolegama

Vanja A

“Tati NIJE DOBRO. Ne znam šta bih vam rekao…”Nikola Rokvić progovorio o Marinkovoj bolesti!

Zeljka

Glumica očarana Novakom: “Kakva čast”

Zeljka

Ostavite komentar