Bill Gates otkrio najveću grešku koju je ikad napravio - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Bill Gates otkrio najveću grešku koju je ikad napravio

ČAK I Bill Gates ima jednu grešku zbog koje se još uvijek grize. Osnivač Microsofta govorio je na događaju kompanije Village Global koju podržava i otkrio da je najveća greška koju je ikad napravio bila kad je Googleu dao priliku da pokrene Android, “standardnu platformu koja ne pripada Appleu”. “U…

ČAK I Bill Gates ima jednu grešku zbog koje se još uvijek grize.

Osnivač Microsofta govorio je na događaju kompanije Village Global koju podržava i otkrio da je najveća greška koju je ikad napravio bila kad je Googleu dao priliku da pokrene Android, “standardnu platformu koja ne pripada Appleu”.

“U svijetu softvera, posebno kad se radi o platformama, to je tržište u kojem pobjednik odnosi sve”, rekao je Gates na eventu. “Dakle, znate, najveća greška ikad bilo je loše rukovođenje koje je dovelo do toga da Microsoft ne bude ono što je android.”

“Bilo je prirodno da Microsoft u tome pobijedi”, dodao je. “Postoji prostor za samo jedan operativni sistem koji nije Appleov i koliko to vrijedi? 400 milijardi koje bi završile kod kompanije M (Microsoft) umjesto kod kompanije G (Google).”

Google je kupio Android Inc. za najmanje 50 miliona dolara te je 2007. najavio novi mobilni sistem koji će omogućiti pristup internetu većem broju ljudi, prenosi Fox Business.

Gates kaže da je dopuštanje Googleu da se dočepa te prilike s Androidom “jedna od najvećih grešaka svih vremena”. No, uprkos tome, smatra da je Microsoft “vrlo jak”.

“Mi smo vodeća firma. Da tu nismo pogriješili, bili bismo najveća firma. Ali dobro”, zaključio je.

Inače, Bill Gates druga je najbogatija osoba na svijetu (iza Jeffa Bezosa, osnivača Amazona), s neto vrijednošću 102,9 milijardi dolara prema Forbesu.

Index

Danas objavljeno

Georgina je prije Ronalda bila čistačica, a život joj je obilježila strašna tragedija

Vanja A

Znate li koliko je veliko i teško srce plavog kita?

Vanja A

Pogledaj najavu za film “The Batman”

Vanja A

Ostavite komentar