Bilja Krstić i Bistrik orkestar snimili 10 spotova na Smederevskoj tvrđavi - BIGportal.ba
Ex Yu

Bilja Krstić i Bistrik orkestar snimili 10 spotova na Smederevskoj tvrđavi

CENjENA interpretatorka etno-muzike Bilja Krstić, sa svojim “Bistrik orkestrom”, snimila je u nedelju na Smederevskoj tvrđavi čak 10 spotova za pesme iz svog repertoara, koje do sada nisu bile ekranizovane.

Na tu ideju je došao Nenad Raičević iz “Haj-faj mjuzika”, sa kojim Bilja sarađuje od početka karijere, i koji je album “Svod” objavio za srpsko tržište.

– Neša je predložio da odaberemo neke lepe pesme, koje ljudi vole i koje važe za hitove, a za koje nikada nismo snimili spot – rekla je, za “Novosti”, Bilja Krstić. – Verovali ili ne, mi smo doskoro imali samo tri spota za 20 godina karijere. Zahvaljujem se i divnom direktoru Smederevske tvrđave na dozvoli za snimanje i odličnoj organizaciji. Tvrđava ima 25 kula i zanimljiva je za slikanje, pogotovo za vrstu muzike kojom se bavimo “Bistrik” i ja. Snimali smo i u starom i u novom gradu, čak dva spota, kao i na Dunavu, u iznajmljenom brodu, na kojem je bilo je čarobno i magično.

Ipak, Bilja priznaje da im je istovremeno bilo i teško, jer ih je sunce pržilo, pa su svi dobro izgoreli, a od haljina su im na rukama, dekolteima i leđima ostali crveni tragovi. Vetar i kiša su ih malo rashladili, ali su ekipu na kraju dokrajčili komarci.

– Snimali smo od devet ujutru, do sumraka, u 20.30 – govori nam pevačica. – Na kraju smo bili veoma umorni, ali zadovoljni obavljenim poslom. Spotovi su sada u montaži, a neke od pesama koje će dobiti video-izdanje (“Gde ima voda studena Radule”, “Petlovi poev”, “Jovano, Jovanke”) svojevrsne su razglednice naše zemlje. Okačićemo ih na “Jutjub”, na “Haj-faj mjuzik”, a trebalo bi da budu postavljeni i na kanal Turističke organizacije Srbije, jer pokazuju lepotu ne samo pesme, nego i Srbije. Planiramo da snimimo još jednu turu od 10 spotova, ali sa pesmama sa novog albuma, koje smo počeli da radimo još prošle godine. Onda smo stali zbog korone, a sad smo se opet pokrenuli. Na njemu će se naći numere “Kaleš Anđo” i “Bembaša”, u divnim aranžmanima. Ne verujem da će album biti objavljen pre oktobra.

Bilja je zbog upale srčane maramice i koksaki virusa, još od novembra morala da prekine sa svim aktivnostima. Neke od poslednjih koncerata otpevala je pod temperaturom, koju nikako nije mogla da skine. Osećala je veliku slabost:

novosti.rs

Danas objavljeno

Svi pričaju o Boldvinovom slučaju, a i našem glumcu desila se slična stvar

Zeljka

Nekada je bila velika zvijezda: “Penzijom ne mogu da platim ni infostan”

Zeljka

Da li prepoznajete PJEVAČICU sa slike? Njeni hitovi se i danas pjevaju

Zeljka

Ostavite komentar