"Bili su dovoljno pametni da urade sve to, a sa Darkom – to je, što je" - BIGportal.ba
Košarka Sport

“Bili su dovoljno pametni da urade sve to, a sa Darkom – to je, što je”

Proslavljeni američki trener Leri Braun govorio je o bivšem srpskom košarkašu Darku Miličiću.

Braun je bio prvi Miličićev trener u NBA ligi, kada je 2003. draftovan sa druge pozicije.

Bivši trener Detroita je u podkastu “Gde su sada?” govorio o tome zašto njegova tadašnja ekipa nije izabrala, na primer, Karmela Entonija umesto Darka.

Braun je prethodno već kritikovao Miličića, rekavši “da nije mogao da odradi trening a da se potpuno ne umori”, a istakao je i da je on bio za to da se dovede Melo.

“U jednom trenutku se u NBA pročulo da ćemo izabrati Darka i onda je Karmelov agent došao i rekao, ‘Hajde da ih obojicu dovedemo da igraju jedan protivd drugog’. To se nikada nije desilo”, rekao je Braun.

Miličić spokojno živi sa odlukama koje je doneo i sa načinom na koji se završila njegova NBA karijera, a Braun ne krivi ljude iz uprave Detroita koji su ga izabrali pre Entonija, Dvejna Vejda i Krisa Boša.

“Tako je – kako je, jer su ljudi koji su draftovali Darka bili dovoljno pametni da trejduju za Bena Valasa. Bili su dovoljno pametni da draftuju Tejšona Prinsa, da trejduju za Ripa Hamiltona i Čonsija Bilapsa, dovoljno pametni da trejduju i da veruju u Rašida Valasa. Tako da – to je, što je”, dodao je 79-godišnjak koji je najskorije poprilično neuspešno vodio Torino.

Braun je sa Pistonsima 2004. osvojio šampionski prsten NBA lige, a godinu dana kasnije poražen je u finalu od San Antonio Sparsa.

“Da, izgubili smo tada petu utakmicu i tada se igralo po sistemu 2-3-2, što je bio užasan format. Ali, otišli smo u San Antonio i pobedili u šestom meču, u sedmom poveli, ali su Mekdajs i Ben i Rašid ušli u problem sa fualovima. Kada god smo pipnuli Tima Dankana – to bi bio faul. Zbog toga sam igrao sa niskom petorkom nekoliko minuta, što nikada ranije nismo uradili”, otkrio je Braun.

Danas objavljeno

“Novak, Rodžer i Rafa su vanzemaljci”

Zeljka

Peh za Brazilce!

Zeljka

Hrvati ih dokrajčili – petorica nisu htjela da putuju sa ekipom

Zeljka

Ostavite komentar