"Bili smo okrenuti novcu, pohlepi, moći... Sad smo shvatili šta je zapravo važno" - BIGportal.ba
Fudbal Sport

“Bili smo okrenuti novcu, pohlepi, moći… Sad smo shvatili šta je zapravo važno”

Selektor Nemačke Joakim Lev poslao je poruku koja je odjeknula u sportskoj javnosti.

Lev se oglasio nakon što je UEFA konačno odložila Evropsko prvenstvo za leto 2021. godine zbog pandemije koronavirusa.

Nemačka je jedna od država u kojoj će se igrati utakmice EURO, a koja je sve pogođenija emidemijom (više od 12.000 zaraženih).

“Poslednjih nekoliko dana podstaklo me na duboko razmišljanje. Svet je, čini mi se, doživeo kolektivnu katarzu. Imam osećaj da se i priroda usprotivila ljudskom ponašanju. Jer način na koji smo živeli i radili proteklih godina bio je neodrživ.

Bili smo okrenuti novcu, pohlepi, moći i što većim profitima. Uopšte nas nisu zanimali glad u svetu, prirodne katastrofe. Sada smo suočeni s nečim što pogađa baš sve, napokon smo shvatili šta je zapravo važno u životu!”, rekao je Lev.

Nemački stručnjak je svoju poruku zaključio fudbalom.

“Naravno da bi naša reprezentacija želela da ovog leta igra na prvenstvu koje je izborila. Svaki sportista živi za te velike utakmice i velike turnire, ali svi mi moramo štititi zdravlje i živote ljudi, to naravno važi i za fudbal.

Zbog toga je ovaa odluka u potpunosti ispravna, odlaganju evropske smotre nema alternative. Do pre nekoliko nedelja smo razmišljali o Bundesligi, Ligi šampiona, Evropskom prvenstvu, a sada kada je koronavirus paralizovao svet, više ništa nije kao pre!”, zaključio je selektor Nemačke.

Danas objavljeno

Đoković i sponzori: Distanca, objašnjenje ili prekid?

Vanja A

Za istoriju: Niko kao Lebron Džejms

Vanja A

“Nikola Jokić je najbolji na svijetu”

Vanja A

Ostavite komentar