Bilećanin pušten nakon ispitivanja u vezi oružane pljačke u Nikšiću - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Bilećanin pušten nakon ispitivanja u vezi oružane pljačke u Nikšiću

Nakon ispitivanja u Okružnom tužilaštvu Trebinje, pušten je da se brani sa slobode Bilećanin Stojan Albijanić (27) koji je bio ispitan u vezi sa oružanom pljačkom oko 400.000 evra iz pošte u Nikšiću, tokom koje je nastradao Ljubiša Mrdak, radnik obezbjeđenja.

Saznajemo da je u vezi s istragom koju vode crnogorski organi, on ispitan zbog terenca, za koji se sumnja da je korišen u razbojništvu, ali nije zatraženo njegovo pritvaranje.

Po zamolnici Višeg državnog tužilaštva Crne Gore, Okružno tužilaštvo u Trebinju je u svojstvu osumnjičenog saslušalo Bilećanina zbog počinjenog krivičnog dijela kriminalno udruživanje Krivičnog zakona Crne Gore.

S tim u vezi izvršeni su i pretresi kuće i vozila koje koristi osumnjičeni S.A., kojom prilikom su oduzeti određeni predmeti koji će biti dostavljeni Višem državnom tužilaštvu Crne Gore.

Krvava pljačka se desila u srijedu kada su u jutarnjim satima ukradeno 400.000 evra iz vozila koje je dovezlo novac u poštu u Nikšiću a razbojnici su napali radnike koristeći suzavac i udarajući ih, a Mrdaka koji je pružio otpor jedan od razbojnika ga je upucao u grudi.

Razbojnici su potom pobjegli sa novcem, a radnik je ubrzo izgubio bitku za život.

Albijanić je uhapšen u četvrtak, a crnogorske vlasti sinoć su uhapsile Mitra Kneževića zbog sumnje da je učestovao u pljački Pošte i ubistvu zaštitara Mrdaka.

Knežević je poznat je policiji i pravosuđu.

Za ostalim osumnjičenima u vezi krvave pljačke, još se traga.

Nezavisne novine

Danas objavljeno

Omikron soj virusa možda već u Srbiji?

M.

Svjetski lideri ujedinjeno: Gdje su nestali? Neko mora da odgovara

M.

Pojačan saobraćaj u Gradiški i u Kladuši

M.

Ostavite komentar