Bilčaru za ubistvo Milovanovića 14 godina zatvora - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Bilčaru za ubistvo Milovanovića 14 godina zatvora

Goranu Bilčaru u Vrhovnom sudu Republike Srpske pravosnažno je osuđen u Vrhovnom sudu na 14 godina zatvora zbog ubistva Bojana Milovanovića (29) iz Kozarske Dubice koga je u tuči dvije grupe mladića ubo šrafcigerom u glavu, potvrđeno je za Srpskainfo.

Bilčarevom prijatelju Marku Mihailoviću (29), koji se branio sam, prihvaćena je žalba i kazna je smanjena s dvije godine na šest mjeseci zatvora zbog učestvovanja u tuči. Za isto djelo njihovim suparnicima Đorđu Đenadiji (24) i Đorđu Borovčaninu (27) potvrđene su kazne od po godinu i po zatvora.

Sekretar Vrhovnog suda RS Jelena Despotović kaže da su žalbe trojice optuženih, kao i Republičkog tužilaštva RS odbijene kao neosnovane. Djelimično je uvažena samo Mihailovićeva žalba. Kuriozitet je da on jedini nije imao advokata i da se od početka postupka sam branio.

– Mihailoviću je kazna smanjena s dvije godine na šest mjeseci zatvora. Žalbe ostalih optuženih su odbijene kao neosnovane i prvostepena presuda je potvrđena – rekla je Despotović.
Bojan Milovanović ubijen je 18. oktobra 2018. godine kod parka ”Kupustište” u Banjaluci. Svemu je prethodila svađa između dvije grupe mladića u pekari ”Marčelo”.

Po odlasku iz pekare susreli su se vozilima i potom je došlo do svađe i tuče u kojoj je Bilčar autodizalicom gađao suparničku grupu, a potom je šrafcigerom ubo Milovanovića u sljepoočnicu.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Banjaluka: Do 15.00 časova glasalo 42,75 odsto birača

Vanja A

CIK: Do 15.00 časova glasalo 35 odsto birača

Vanja A

U septembru – rekord

Vanja A

Ostavite komentar