Bilčaru za UBISTVO Milovanovića 14 godina ROBIJE - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Bilčaru za UBISTVO Milovanovića 14 godina ROBIJE

Goran Bilčar osuđen je danas u Okružnom sudu u Banjaluci na 14 godina zatvora zbog ubistva Bojana Milovanovića (29) iz Kozarske Dubice. Ubistvo se desilo 18. oktobra prošle godine u centru Banjaluke, kada je Bilčar šrafcigerom Milovanovića ubo u glavu. U ovom slučaju zbog učešća u tuči sudilo se i…

Goran Bilčar osuđen je danas u Okružnom sudu u Banjaluci na 14 godina zatvora zbog ubistva Bojana Milovanovića (29) iz Kozarske Dubice.
Ubistvo se desilo 18. oktobra prošle godine u centru Banjaluke, kada je Bilčar šrafcigerom Milovanovića ubo u glavu.

U ovom slučaju zbog učešća u tuči sudilo se i Bilčarevom prijatelju Marku Mihajiloviću (27) iz Banjaluke te Milovanovićevim drugarima Đorđu Borovčaninu (25) i Đorđu Đenadiji (21) iz Kozarske Dubice.

Prema presudi 18. oktobra prošle godine u periodu između 2.40 i 3.20, u pekari „Marčelo’’, došlo je do verbalnog sukoba između Bilčara, Mihajilovića sa jedne strane, te Milovanovića, Borovčanina i Đenedije sa druge strane.

Zatim su momci iz Kozarske Dubice izašli iz pekare i sjeli u „fiata“ kojim je upravljao Đenadija.

– Uputili su se niz ulicu Nikole Pašića, gdje su na raskrsnici sa ulicom Vojvode Radomira Putnika, Đenadija okrenuo vozilo i vratio se prema pomenutoj pekari. Tu su vidjeli Bilčara i Mihajlovića kako izlaze iz pekare i sedaju u svoj automobil BMW – navodi se u optužnici.

Poslije toga, Đenadija je na prvoj raskrsnici sa Jevrejskom ulicom, okrenuo vozilo i ponovo krenu pema pekari.

– Tu su obišli BMW u kojem su bili Bilčar i Mihajilović, a koji su vozilom krenuli za njima. Nakon toga Đenadija je “fiata” zaustavio na parking mjesto, a pored njega je stao i BMW. Tada su svi izašli iz vozila i dolazi do fizičkog obračuna između njih – pojašnjeno je u optužnici.
Tokom tuče Bilčar je iz gepeka svog automobila uzeo dizalicu koju je bacio prema Milovanoviću.

Bilčar je zatim iz gepeka uzeo i šrafciger i u namjeri da ubije Milovanovića, dva puta ga ubo. Prvi put ga je ubo u predjelu lijeve strane vrata, usled čega je Milovanović zadobio povredu u vidu plitke kožne ubodine – piše u optužnici.

Zatim ga je drugi put ubo u sljepočnicu, pri čemu je Milovanović zadobio povrede u vidu razorenja vitalno važnih moždanih centara, koji su nastali duž kanala ubodne rane.

– Neposredno nakon toga Milovanović je preminuo. Bilčar je tom prilikom zadobio laku tjelesnu povredu u vidu manjeg krvnog podliva iznad desnog oka i manju oguljotinu na donjoj usni – objašnjeno je u optužnici.

U to vrijeme trajala je tuča između Mihajlovića sa jedne, te Borovčnina i Đenadije sa druge strane. U tom sukobu oni su se udarali rukama i Mihajilović je zadobio laku povredu lijevog ramenog zgloba.

Nakon ubistva, Goran Bilčar i Marko Mihajilović su pobjegli, ali uz pomoć snimaka sa bezbednosnih kamera u pekari, oni su identifikovani i privedeni.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Njemačka ministarka: NATO da zaprijeti Rusiji oružjem

M.

Slavko Vučurević napustio PDP

M.

Nesvakidašnji udes na auto-putu kod Nove Topole: Krdo divljih svinja izazvalo saobraćajnu nesreću

M.

Ostavite komentar