27. Oktobra 2019.

“Bila sam djevojka rođena sa POGREŠNE STRANE Gvozdene zavjese”: Novi GAF hrvatske predsjednice

Big Portal

Portal je naveo da je ona to nekoliko puta ponovila na nekoliko različitih skupova, i istakao da se Hrvatska u okviru Jugoslavije nalazila neko vrijeme iza Gvozdene zavese, ali da nije tačno da se Kolinda Grabar Kitarović rodila iza nje.

Index podsjeća da se pod tim terminom podrazumijeva imaginarna granica koja je dijelila Evopu na dva dijela, kapitalistički Zapad i socijalistički Istok, i da je ona stvarno obuhvatala dio do Trsta, međutim, Jugoslavija se još 1948. godine odvojila od istočnog bloka i postala nezavisna od blokova i kasnije članica Pokreta nesvrstanih.
– Iako je Kolinda i činjenicu da je Jugoslavija bila među nesvrstanim zemljama dovela u vezu s Gvozdenom zavjesom, riječ je, najblaže rečeno, o površnom naklapanju bez pravog istorijskog uporišta. Kolinda je rođena 20 godina poslije, kako je onda mogla biti rođena iza Gvozdene zavjese? – piše Index navodeći da je Grabar Kitarovićeva rođena 1968. godine.

Dodaje i da je ona još u srednjoj školi izvadila vizu i otišla da se školuje u SAD.

– Zanimljivo bi svakako bilo pitati Kolindu kako je uprkos silnim problemima koje je imala kao ”djevojka rođena iza Gvozdene zavese” uspjela 1985. bez ikakvih problema preko te famozne Zavjese da ode na srednjoškolsko obrazovanje u Sjedinjene Američke Države – piše portal.

TANJUG

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare