Bila joj je prva i posljednja uloga, a iznenadiće vas čim se bavi - BIGportal.ba
Ex Yu

Bila joj je prva i posljednja uloga, a iznenadiće vas čim se bavi

Davne 1993. godine počelo je prikazivanje poznate serije “Policajac sa Petlovog brda” koja je za kratko vrijeme osvojila televizijsko gledalište.

Nedaće Boška (Ljubiše Samardžića) koje su mu se dešavale kako na privatnom tako i na poslovnom planu, pratila je čitava zemlja. Iza sebe je imao uspješne žene, ali on je bez problema vodio računa o svojoj djeci – Jasni, Tanji, Sonji i Davidu.

I dok je javnost upoznata šta danas rade “kćerke” Jasna i Sonja, kao i sin David, malo je poznato kako danas izgleda život “kćerke” Tanje Simić. Tijana Vukotić je u seriji imala svog konja sa kojim se trkala na hipodromu, obožavala je životinje i bila je mirno dijete u seriji. Ujedno to joj je bar do sada bila posljednja uloga u životu. Jedan period života provela je u inostranstvu gdje je živjela i tamo posvetila učenju i građenju karijere. Posvetila se ljubavlju prema životinjama i postala veterinar. U jednom intervju je otkrila da nikada nije žažalila što nije nastavila glumačku karijerju, jer je njen san oduvijek bio da postane veterinar. Poslije nekoliko godina provedenih u inostranstvu, vratila se u Srbiju. Prije osam godina ostavila se u ulozi majke.

Tokom jednog intervjua prisjetila se kako je došlo do toga da tumači lik Tanje Simić.– Kao i mnogim glumcima, i meni je Mika Aleksić bio prvi učitelj glume. Vjerujem da i danas svi znaju ko je on. Dva puta nedjeljno sam išla na njegove časove u dramskoj sekciji u zgradi Radio Beograda i zahvaljujući tome sam, zajedno sa drugim klincima iz grupe, bila pozvana na audiciju. Ubrzo nakon toga su mi javili da sam dobila ulogu Tanje u seriji “Policajac sa Petlovog brda”. Imala sam 11 godina kada smo snimili prvih šest epizoda, a 13 tokom snimanja sljedećih šest – rekla je Tijana i dodala čega se najradije sjeća sa seta:

– Sećam se snimanja te serije i dan danas sa velikim zadovoljstvom. Valjda ti je, kada si klinac, sve zanimljivo i lijepo. Ne moraš baš često u školu, svi ti gledaju kroz prste jer radiš veoma važan posao, a ti se zapravo neviđeno zezaš sa filmskom ekipom i uživaš u potpunoj slobodi. Čak mi ni naporni momenti, kao što su bili snimanje do zore ili smrzavanje u Karađorđevom parku na minus 200 nikad nisu smetali. Konkretno, najradije se sjećam putovanja. Prvo putovanje je bio odlazak sa cijelom ekipom na Kopaonik. Skijali smo i kupali se u bazenu po cijeli dan – šta više jedno dijete koje odrasta u Srbiji 90-ih godina može da poželi? Omiljena zanimacija nam je bila moj fejk gips, namjestim ga na nogu, pa bazamo po hotelu i snimamo face prolaznika koji misle da sam je zaista slomila. Nevjerovatno, ali me poslije skoro dvadeset godina ljudi još uvijek pitaju da li sam je zaista slomila? Evo svima ovom prilikom odgovaram – naravno da nisam! Poslije toga smo na ljeto otputovali i u Budvu na more, kako bi snimili poslednju epizodu tog prvog serijala. Iz ove perspektive, sve mi se to čini kao da je bila jedna velika ekskurzija. I pored svega, meni je ipak najdraža prva epizoda u drugoj sezoni sa konjem, jer je scenarista napisao posebno za mene. Zbog te epizode sam išla u školu jahanja i često boravila na hipodromu. I zaista sam čistila štalu i obožavala svog konja. Taj dio glumačkog posla je bila čista uživancija. Osim čišćenja štale – iskreno je rekla glumica.

Foto: Tijana Vukotić/Facebook

O svom ocu sa filma imala je samo riječi hvale i uvijek se divila njegovom pristupu ka mladim kolegama.

– Ljubiša je bio čovjek vedrog duha, uvijek raspoložen za snimanje, rano ujutro, kasno uveče, bio je profesionalac iznad svega. Naš filmski tata nas je stalno zasmijavao, sva djeca su ga obožavala! Učio nas je kako da se ponašamo na setu i bio je divna osoba, puna ljubavi – ističe Tijana koja je u čuvenom policajcu bila Tanja, a pored nje Ljubišina televizijska djeca bili su Branka Katić (Jasna), Katarina Radivojević (Sonja) i Marko Stoijljković (David).

Danas objavljeno

“Tati NIJE DOBRO. Ne znam šta bih vam rekao…”Nikola Rokvić progovorio o Marinkovoj bolesti!

Zeljka

Glumica očarana Novakom: “Kakva čast”

Zeljka

Da li ga PREPOZNAJETE? On je sin slavne zvijezde NARODNE MUZIKE

Zeljka

Ostavite komentar