9. Decembra 2020.

Bila je prelijepa, ali neke stvari princeza Dajana je mrzila na svom tijelu

Big Portal

Nisu se divili samo njenom humanitarnom radu, smartali su je lepoticom, u nebesa dizali njene modne izbore i stil. Ipak, i najvoljenija i najlepša princeza bila je puna nesigurnosti, pa čak i autodestruktivnih misli. Bila je istovremeno ikona i puna kompleksa. Na primer, kad je umetnik Izrael Zohar 1990. naslikao njen portret, Dajana je neprestano tražila da na slici nešto popravlja, a prvenstveno njen nos.

Nos

O njenom “velikom” nosu raspravljalo se i u medijima. Dajana je pokušavala da ga prikrije frizurom koja joj je zaklanjala dobar deo lica, jednako kao i zauzimajući tačno određenu pozu kad su je fotografisali. Pognula bi blago glavu, malo je okrenula u stranu i podigla pogled. Postao je to njen prepoznatljivi udao za snimanje.

Visina

Takođe, spuštanje glave pomagalo je Lejdi Di da se nosi i sa svojim drugim kompleksom: stidela se svoje visine od 173 cm. Njenu nesigurnost zbog visine pothranjivala je činjenica da joj je muž bio u dlaku iste visine. Ipak, na službenim potretima Dajana deluje niže što je bio namerni trik dvorskih fotografa. Stavili bi je ispred Čarlsa i obavezno je morala da nosi ravne cipele – tako je Čarls izgledao više i impozantnije. Visina koju je doživljavala kao problem prouzrokovala je i loše držanje tela. Držala se pogrbljeno, savijajući ramena prema napred, a prema rečima njenog lekara, tome je pridonosila i iskrivljenost kičme od kog je patila. Glavu bi držala pognutu i dok je razgovarala sa ljudima, želeći da im bude prijatno, da ne misle da ih gleda sa visine.

Široka ramena

Lepa Dajana verovala je da je građena kao plivača i nisu joj se sviđala njena široka ramena. Srećom, moda 80-ih diktirala je da se ramena naglase jastučićima što je princeza vešto koristila. Njena ramena više nisu bila problem, svi su mislili da samo prati trend.

Kilogrami

Smatrala je da je debela, navodno sve zbog jedne Čarlsove rečenice koju je uputio svojoj mladoj nevesti kad joj je prvi put stavio ruku oko stuka: “Oh, malo smo debeljuškasti ovde, zar ne?”. Zabolele su je te reči i to je razlog zašto je 19-godišnja Dajana počela uoči svog venčanja rapidno da mršavi. Kad su dvorski krojači počeli da joj šiju venčanicu obim struka joj je bio 76 centimetara, a do ceremonije se smanjio na 58. Jedan od dizajnera rekao je da je toliko mršava da joj se kosti vide i na licu.

Nakon venčanja počela je da boluje od bulimije i sa tim se borila još deset godina. Sama je kasnije otkrila da je bilo nekoliko “okidača” za bulimiju. Pre svega, loši odnosi sa suprugom: u javnosti je trebalo da budu slika i prilika srećnog braka dok među njima nije bilo mira ni skladnog odnosa. Osim toga, u dužnosti joj je spadalo da obilazi teško bolesne ljude i to ju je psihički iscrpljivalo. Nikad nije potražila pomoć jer se stidela svog poremećaja i mrzela je sebe zbog bulimije.

Stomak


Njen lični trener Karolan Braun oktrio je da je nakon rođenja dvojice sinova Lejdi Di svoj stomak smatrala problematičnim i puno je treninga usmerila na rešavanje tog “problema”. Sport joj je pomogao ne samo u fizičkom smislu već i u emocionalnom.

Glas

Išla je na časove govora jer je smatrala da joj glas zvuči kao glas male devojčice i da dok javno govori ne zvuči dovoljno uverljivo. S vremenom je počela da pati i od depresije, brak s Čarlsom nije funkcionisao, voleo je drugu ženu, podršku u kraljevskoj porodici nije imala, a spolja je sve trebalo da deluje sjajno, piše 24sata.hr. Tek kad je on javno govorio o svojoj vezi sa Kamilom, Dajana je priznala koliko su joj teške bile prethodne godine i kako je patila od depresije. Ali smogla je snage, postupno se rešila nesigurnosti, teškoća pa i bulimije.

https://www.instagram.com/p/CEmpv6ShFX5/?utm_source=ig_embed

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare