Bil Gejts više nije član Microsoftovog odbora direktora - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Bil Gejts više nije član Microsoftovog odbora direktora

Microsoft je u objavi u petak ozvaničio da je Bil Gejts (Bill Gates) odlučio da siđe sa svoje pozicije u okviru odbora direktora kompanije, kako bi se fokusirao na svoje filantropske zadatke u okviru Bill & Melinda Gates Fondacije.

Suosnivač Microsofta će nastaviti da radi kao tehnološki savetnik izvršnog direktora Satja Nadelu i drugih zvaničnika. Ovo nije prvi put da se Gejts distancira od kompanije kako bi se fokusirao na svoj filantropski rad. On je 2008. godine prvi put prekinuo svakodnevni rad u Microsoftu kako bi se bolje fokusirao na svoju Fondaciju.

Bila mi je velika čast i privilegija da sarađujem i učim od Bila tokom godina. Bil je osnovao našu kompaniju sa verom u demokratizaciju softvera i strašću za rešavanjem najugroženijih izazova društva. Microsoft će i dalje imati koristi od Bilove stalne strasti za tehnologijama i preko saveta za unapređenje naših proizvoda i usluga u narednom periodu. Zahvalan sam na Bilovom prijateljstvu i radujem se što ćemo nastaviti da radimo zajedno sa njim kako bismo ostvarili našu misiju da osnažimo svaku osobu i svaku organizaciju na planeti da postižu više“, istakao je CEO Microsofta Satja Nadela.

Izvor: Benchmark/Microsoft

Danas objavljeno

Marvel’s Guardians of the Galaxy zahtijeva 150GB slobodnog prostora

Vanja A

Kompanija Nothing će predstaviti pametni telefon 2022. godine

Zeljka

Vivo S10e ozvaničen sa 6.4-inčnim ekranom, Dimensity 900 čipom

Zeljka

Ostavite komentar