12. Januara 2022.

Bil Gejts: “Malo je verovatno da će to biti”

Big Portal

U seriji više tvitova rekao je kako ćemo možda morati da se vakcinišemo svake godine, ali i da bi koronavirus mogao da bude uskoro tretiran kao “sezonski grip”.

Profesorka Sridar sa Univerziteta u Edinburgu putem Tvitera postavila je seriju pitanja Gejtsu, a pitanja su joj slali njeni pratioci.

Na pitanje o omikron soju, on je istakao da je ta varijanta izazov za zdravstvene sisteme širom sveta, kao i da će najteži slučajevi zaraze biti kod nevakcinisanih.

“Međutim, kad omikron prođe kroz neku zemlju, slučajevi će nestati i kovid 19 će moći da se tretira kao sezonski grip”, rekao je Gejts i dodao da će omikron stvoriti dobar imunitet barem za iduću godinu.

Naveo je “da je malo verovatno da će doći do zaraznijeg soja koronavirusa”. Ipak, rekao je da u to ne možemo biti sigurni.

Gejts se, takođe, osvrnuo i na probleme sa vakcinama protiv koronavirusa rekavši da, iako sprečavaju teške posledice kovida 19, pa čak i smrt, postoje dve važne stvari na kojima treba raditi. Naime, događa se da se čak i potpuno vakcinisani ljudi ponovo zaraze novim i jačim varijantama virusa koji se pojavljuju, a trajanje je još uvek vrlo ograničeno.

Buduće vakcine trebalo bi da spreče ponovnu infekciju i da osiguraju višegodišnji imunitet.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare