Bil Gejts dao svoju PROGNOZU: Milijarder otkrio kada će svet dočekati KRAJ epidemije - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Bil Gejts dao svoju PROGNOZU: Milijarder otkrio kada će svet dočekati KRAJ epidemije

Biznismen komentarisao trenutnu sitauciju sa koronavirusom u svetu

Foto: JEFF PACHOUD / AFP / Profimedia

Američki mijarder i osnivač Majkrosofta Bil Gejts u poslednjih nekoliko meseci često je komentarisao pandemiju korona virusa, pozivao je na vakcinaciju i poštovanje mera, a nedavno se ponovo osvrnuo na ovu situaciju, ističući da očekuje da će već ove jeseni svet početi polako da se vraća u normalu.

– Već na jesen očekujem da će stvari biti daleko normalnije. Bio bih šokiran kada bi u tom trenutku još uvek postojao veliki broj škola koje sprovode nastavu na daljinu. Još uvek moramo da poradimo na tome da se u zajednicama sa niskim prihodima poveća stopa prihvatanja vakcine. Nivo vakcinacije je i dalje ispod standarda. Zato moramo da kao primer pokažemo najpametnije ljude kako primaju vakcinu i potvrđuju da ona deluje – istakao je Gejts u intervjuu za “Wired”.

Ovaj biznismen je prevashodno komentarisao situaciju u Americi, te je istakao da čak i ako dođe do povećanja vakcinisanih, ne može se očekivati trenutni povratak “na staro” zbog situacije u ostatku sveta.

– Ostatak sveta će možda morati da sačeka i kraj 2022. godine pre nego što dođe do tog nivoa vakcinacije. Nekada je bilo potrebno i do 20 godina da vakcine stignu iz bogatih zemalja do država u razvoju. Dakle, trenutno je stanje bolje, ali ne i dovoljno dobro – zaključio je Gejts.

Danas objavljeno

Knjiga pozajmljena pre 111 godina konačno vraćena biblioteci

Vanja A

Da li ste čuli za “ljudske budilnike”, oni su budili radnike nekad u Irskoj i Britaniji!?

Vanja A

Inspiracija za promjenu: 15 slavnih žena s najboljim šiškama svih vremena

Vanja A

Ostavite komentar