30. Marta 2021.

Biković: BDP je zaštitio predstavu izbacivši Lečića iz nje

Big Portal

“Ako hoćemo da živimo u demokratskom društvu, mislim da je važno da se pretpostavka nevinosti poštuje i da se suđenje ne prenosi na medije, nego da to radi sud”, rekao je glumac.

Biković je istakao da je važno ohrabriti žrtve da o tome progovore, ali da se s druge strane dešava da “počinjemo da živimo rijaliti u kojem svako sudi“.

On je kritikovao i neke medije zbog pritisaka na javne ličnosti da se odluče za stranu.

“To podseća na gladijatorske igre, važno je da se žrtve ohrabre, i to što je moguće pre dok je olakšano i dokazati takve stvari“, a s druge strane, nije dobro pretvarati javnost u mesto gde se zauzimaju strane, dodao je on.

Govoreći o odluci BDP da isključi Branislava Lečića iz predstave, on je rekao da je to pozorište zaštitilo predstavu i zato donelo takvu odluku.

“Mi ne treba da se određujemo dok sud ne donese presudu. Svako može lično da ima mišljenje, ali ne bismo smeli u javnosti da sudimo“, ponovio je.

Govoreći o onlajn prikazivanju predstave “Kad su cvetale tikve“, Biković je kazao da je to dokazalo da za pozorišni sadržaj uvek postoji publika i da je publika gladna pozorišta.

“Preko 500 gradova je gledalo onlajn prenos predstave i nadam se da ćemo imati jedan takav prenos svake godine u BDP“, dodao je.

Ljudi dolaze u pozorište, kako kaže, i željni su sadržaja i kulture.

Upitan o filmu “Dara iz Jasenovca“,  Biković je rekao da nije gledao taj film, ali da misli da je važno da smo o toj temi progovorili.

„Ali kad se o takvim važnim temama govori, ne samo o Jasenovcu, važno je da one idu iz autetntičnog umetničkog doživljaja sveta. To treba da budu filmovi koji govore o stradanju, zlu, da se bave univerzalinim temama“, dodao je.

Nova.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare