Bijonse, žena koja se muzikom bori protiv rasizma - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Bijonse, žena koja se muzikom bori protiv rasizma

Kada je Bijonse prošle godine pozajmila glas Nali, junakinji u Diznijevom rimejku kultnog filma “Kralj lavova”, odlučila je da iskoči iz ustaljenog šablona kojim je Holivud do tada, može se reći, jako stereotipno prikazivao Afriku i tamošnju kulturu, te je pružila jedan posve drugačiji pogled na legendardnu dečju bajku.

Godinu dana kasnije, udruživši se sa nekoliko producenata, a koristeći određene numere iz filma, Bijonse je napravila sopstveni film i sa fanovima podelila još jedan veoma uspešni vizuelni album.

Filmski album inspirisan životnim lekcijama koje smo naučili iz “Kralja lavova” dolazi samo dva meseca nakon masovnih antirasističkih protesta koji su potresli svih pedeset država SAD. Posle brutalne smrti Džordža Flojda, odlučila je da svoju ideju proširi i akcenat da na raznovrsnosti koju sa sobom nosi afrička kultura na koju je ponosna.

To je najbolje prikazano u mešavini zvuka modernog trepa, hip – hopa, RnB-a, ali i afričkog melosa, te modnim kombinacijama kojih u ovom vizuelnom, filmskom albumu ima na pretek.

Međutim, karijera Bijonse Nouls je od samog starta bila veoma inspirativna i plasirana je na sam vrh muzičke industrije. Više o tome pogledajte u videu na početku teksta.

Izvor: Nova

Danas objavljeno

Turista na Siciliji pronašao izgubljenu kreditnu karticu Harisona Forda!

Vanja A

Penelope Cruz: Što starija, to bolja

Vanja A

Paris Hilton želi ove poklone za vjenčanje

Vanja A

Ostavite komentar