Bijes Saudijki zbog koncerta Niki Minaž: Ona ide naga na bini, a ja moram u abaji - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Bijes Saudijki zbog koncerta Niki Minaž: Ona ide naga na bini, a ja moram u abaji

Hip-hop pjevačica Niki Minaž, poznata po kontroverznim i provokativnim tekstovima i oskudnom načinu odijevanja, biće glavna zvezda festivala u, ni manje ni više, nego Saudijskoj Arabiji.

Hip-hop pjevačica Niki Minaž, poznata po kontroverznim i provokativnim tekstovima i oskudnom načinu odijevanja, biće glavna zvezda festivala u, ni manje ni više, nego Saudijskoj Arabiji.

Dres kod konzervativne monarhije možda se neće odnositi na pevačicu, ali će Saudijke sigurno morati da se zabrade.

Festival „Džeda sizon“ (Jeddah Season), koji je u organizaciji saudijske vladine agencije, najavio je da će Niki Minaž 18. jula nastupiti na festivalu.

Provokativne plesne tačke, vulgarne pesme i oskudne odevne kombinacije sasvim će sigurno biti u centru pažnje na festivalu, a mnogi su kritikovali i organizatore i pevačicu, optužujući ih da su licemerni.

Saudijke su na društvenim mrežama prozvale vlasti da imaju duple standarde.

„Nemoguće da ste ozbiljni. Dovodite Niki Minaž u Saudijsku Arabiju?“, pita žena na engleskom, a onda nastavlja na arapskom: „Minažova će da trese zadnjicu i sve njene pesme su nedolične i govore o seksu. A onda meni kažete da moram da nosim abaju.“

Konzervativna monarhija na Arabijskom poluostrvu zahteva od žena da se oblače u dugačke ogrtače, najčešće crne boje, kao i da pokrivaju kosu i deo lica. Sve doskora ženama je bilo zabranjeno da voze automobile, a brojne svakodnevne aktivnosti su im i dalje zabranjene ili mogu da ih obavljaju uz dozvolu muškog „staratelja“.

Zbog svega toga, i pevačica se našla na meti kritika zašto uopšte nastupa u takvoj zemlji u kojoj se žene ne tretiraju kao ravnopravne sa muškarcima.

Kritikovana i zato što je pre samo nekoliko dana šetala sa pripadnicima LGBT populacije u SAD, a uskoro će nastupiti u zemlji gde je homoseksualnost zabranjena.

Danas objavljeno

Ne može da spremi jelo za vrijeme koje piše u deklaraciji, pa tuži kompaniju za pet miliona dolara

Vanja A

10 najljepših žena svih vremena – po izboru običnih ljudi

Vanja A

Adrijana Lima bukvalno sija – i dalje joj nema ravne FOTO

Vanja A

Ostavite komentar