Bijes javnosti pošto su policajci na konjima vodili Afroamerikanca vezanog konopcem - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Bijes javnosti pošto su policajci na konjima vodili Afroamerikanca vezanog konopcem

Na društvenim mrežama objavljene su fotografije teksaških policajaca na konjima koji vode Afroamerikanca vezanog konopcem kroz grad. Incident se dogodio u subotu u gradu Galvstonu. Pošto nisu imali patrolno vozilo, policajci su zakačili konopac za lisice i poveli sa sobom četrdesettrogodišnjeg muškarca. To je izazvalo revolt, naročito među Afroamerikancima na…

Na društvenim mrežama objavljene su fotografije teksaških policajaca na konjima koji vode Afroamerikanca vezanog konopcem kroz grad.

Incident se dogodio u subotu u gradu Galvstonu. Pošto nisu imali patrolno vozilo, policajci su zakačili konopac za lisice i poveli sa sobom četrdesettrogodišnjeg muškarca.

To je izazvalo revolt, naročito među Afroamerikancima na društvenim mrežama koji su naveli da ih ta scena podseća na period ropstva iz 19. veka.

Usledilo je izvinjenje šefa lokalne policije Hejla koji je naveo da je to privođenje predstavljalo “nepotrebno sramoćenje”.

“Verujem da su naši policajci loše prosudili u ovom slučaju i da su mogli da sačekaju drugu jedinicu sa automobilom”, naveo je on u saopštenju i dodao da policajci nisu imali lošu nameru.

Privedeni muškarac je kasnije oslobođen uz kauciju.

TANJUG

Danas objavljeno

Lukajić sproveden u KPZ Tunjice

M.

Pronađen uginuli kit, jedan od najvećih viđenih na Mediteranu

M.

Prvi put ove godine: Sastaju se članice EU

M.

Ostavite komentar