Bijeljina: Situacija je nepovoljna i prijeteća - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Bijeljina: Situacija je nepovoljna i prijeteća

Epidemiloška situacija u Bijeljini je nepovoljna i prijeteća, rekao je v.d. direktora bijeljinske bolnice Zlatko Maksimović nakon što je u Bijeljini u protekla 24 sata otkriven 31 novi slučaj zaraze virusa korona što je naglo povećanje i iznosi više od 50% od broja testiranih.

Epidemiološka situacija u Bijeljini naglo se pogoršala. Ono što najviše zabrinjava danas je visok procenat novozaraženih.

“U Bijeljini smo imali 03. jula 36 pozitivnih slučajeva, ali na 107 ispitanih slučajeva i zbog toga sam ja kao prvi čovjek ove ustanove sa svojim saradnicima alarmirao da je znak za uzbunu”, rekao je Maksimović.

U kovid bolnici trenutno se liječi 15 pacijenata. Ono što zabrinjava jeste što se njihov broj povećava i što su sve teže kliničke slike.

“Dva pacijenta su životno ugrožena, nalaze se na respiratoru, jedan je intubiran i tu je situacija izuzetno teška. Ukupno imamo 12 teških pacijenata, a samo tri su sa srednje teškom kliničkom slikom”, rekao je Maksimović.

On ističe da ipak nema mjesta panici te da se bolnica priprema i za najteži scenario. Za nekoliko dana biće spremna nova kovid bolnica na prostoru stare ginekologije, a poliklinika na prostoru stare hirurgije.

“Organizovali smo oko 20 odsto zdravstvenih radnika da trenutno ne rade, da budu u pripravnosti, znači da razmišljamo o najgorem scenariju”, istakao je Maksimović i apelovao na stanovništvo da shvate da je ovo ozbiljna bolest te da poštuju preporučene mjere zaštite.

BN TV

Danas objavljeno

Miroslav Aleksić danas pred tužiocem

M.

Gejts ograničava putovanja-pravi kovid pasoš

M.

Zagrepčane probudio potres

M.

Ostavite komentar