Bijeljina: Sebi naručili pečenje i kolače, narodu kobasice i hljeb?! - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Bijeljina: Sebi naručili pečenje i kolače, narodu kobasice i hljeb?!

Gradska uprava u Bijeljini potrošiće u narednoj godini ukupno 50. 000 maraka za nabavku mesa kako za svoje, tako i za potrebe javne kuhinje. Do hrane će doći kroz dvije paralelne javne nabavke podjednake vrijednosti, s tim da će meni “gradskih otaca” biti mnogo raznovrsniji od narodnog.

Kako prensi portal Capital, od dobavljača traže da im isporuči 190 kg pečene prasetine (prasići između 25 i 35 kilograma), 120 kilograma pečene piletine na roštilju te 700 sendviča sa šunkom i trapist sirom.

Takođe, traže i ponudu cijene za švedski sto na kojem žele da se nađe roštilj, teleći medaljoni u sosu, šampinjoni na žaru, kajmak, masline, voće i kolači.

“Isporučilac robe je obavezan objezbjediti kompletan pribor za jelo sa uslugom posluženja hrane i pića”, navodi se u tenderskoj dokumentaciji.

Sa druge strane javnoj kuhinji će od grada biti nabavljeno juneće meso i mesne prerađevine, preciznije narodna dimljena kobasica i to 1.700 kilograma.

Kao dio nabavke navodi se i kupovina 1.100 kilograma junećeg buta i 585 kila junećeg mljevenog mesa.

Na njihovom meniju će u narednoj godini ipak preovladavati hljeb za koji je raspisana posebna nabavka u količini od 38.900 komada težine 600 grama.

Za tu namjenu biće izdvojeno oko 25.000 maraka.

(BN/Capital)

Danas objavljeno

U Austriji najveći šumski požar ikada

M.

U Srpskoj sedam preminulih, zaraženo još 439 osoba

M.

Dr Šekler: Virus gripa se vraća na velika vrata, sada će biti jači udar

M.

Ostavite komentar