Bijela kuća i društvene mreže se udružuju - BIGportal.ba
Nauka i IT Tehnologija

Bijela kuća i društvene mreže se udružuju

Kabinet predsednika SAD Džoa Bajdena uspostavio je saradnju sa kompanijama Facebook, Twitter i Alphabet, kako bi zajedničkim snagama pokušali da onemoguće objavljivanje dezinformacija u vezi sa koronavirusom na društvenim mrežama, kao i njihovo širenje.

Dezinformacije u vezi sa vakcinama protiv kovida 19 mogle bi da budu ozbiljna prepreka u borbi protiv pandemije, rekao je neimenovani izvor za agenciju Reuters, pa je ova saradnja zbog toga i napravljena.

Smatra se kako društvene mreže svojim politikama najviše utiču na širenje ili suzbijanje određenih vesti i (dez)informacija, a američka vlast želi da spreči događaje poput proteta protiv vakcinacije kod Dodžer stadiona u Los Anđelesu.

Ovaj protest bio je organizovan upravo putem Facebook platforme, a demonstranti su bili onemogućili pristup stadionu na kom se vršila masovna vakcinacija stanovništva.

Izveštaj Centra za suzbijanje mržnje na internetu za 2020. godinu navodi kako su profili poznatih antivaksera na društvenim mrežama dobili čak 7,8 miliona novih pratilaca u odnosu na 2019.

Danas objavljeno

Huawei za 2030. godinu sprema 6G koji je 50 puta brži nego 5G

Vanja A

Samsung Galaxy Tab S7 Lite 5G se pojavio na prvim fotografijama

Vanja A

ASRock predstavlja svoj najbrži Radeon GPU – RX 6900 XT OC Formula

Vanja A

Ostavite komentar