30. Augusta 2022.

Bijela kuća: Đoković i migranti su “dvije različite stvari”

Big Portal

“Kako je moguće da nevakcinisani migranti mogu da ulaze u ovu zemlju, a teniseri svetske klase ne mogu?“, glasilo je pitanje novinara Foks njuza Pitera Dusija.

“Koji teniser svetske klase?”, upitala je Žan-Pjer, a kada je dobila odgovor da se radi o Novaku Đokoviću, odgovorila je: “Kad me već pitate za njega, spisi su poverljivi po zakonu SAD, zbog toga vlada ne može da odgovara na pitanja o individualnim slučajevima i zahtevima za vizu. Radi očuvanja privatnosti, vlada takođe ne može da komentariše medicinske informacije individualnih putnika, konkretno ovog tenisera”.

Karin Žan-Pjer navela je da su slučajevi migranata i Novaka Đokovića “dve različite stvari”, a potom je usledila novak konstatacija novinara Dusija.

“Kako su to dve različite stvari? Neko nevakcinisan uđe u avion i vi kažete da to nije u redu. Neko uđe u Teksas ili Arizonu nevakcinisan i on može da ostane?”

“Nije tačno da stvari tako funkcionišu…Nije baš da neko može da uđe tek tako”,
 odgovorila je portparolka Bele kuće.

Novinar je ponovo izneo činjenice da hiljade migranata dnevno ulaze na teritoriju SAD.

“Upravo to se dešava. Hiljade ljudi prelaze dnevno. Neki se predaju, neke uhvate, desetine i hiljade nedeljno prođu. To se događa”, rekao je novinar Foksa Dusi.

Usledio je odgovor Karin Žan-Pjer.

“Instalirali smo novu tehnologiju na granicama i postavili protokole sa Meksikom i Gvatemalom kako bismo uhvatili više trgovaca ljudima. Sproveli smo preko 3.000 hapšenja u prva tri meseca kampanje u saradnji sa regionalnim partnerima”, izjavila je sekretarka za medije Bele kuće.

Najbolji teniser Srbije Novak Đoković propustio je Ju-Es open zbog toga što mu prema američkim zakonima kao nevakcinisanom stranom državljaninu nije dozvoljen ulazak na teritoriju SAD.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare