4. Aprila 2022.

BiH predstavlja najveći izazov na Zapadnom Balkanu

Big Portal

Eskobar je, govoreći na današnjem Američko-hrvatskom forumu u Zagrebu, rekao da smatra da BiH, za koju u javnim nastupima ponavlja da nema etnički, nego problem korupcije, predstavlja najveći izazov na Zapadnom Balkanu, kao i da je riječ o zemlji gdje su “obećanja Zapada bila najmanje ispunjena”.

Eskobar nije želio direktno da kaže da li je optimista da će se ove godine u BiH održati izbori, izrazivši nadu da će se to ipak dogoditi.

Ključnim smatra uspostavljanje funkcionalne vlasti u BiH koja će se boriti s korupcijom, privlačiti investicije i stvarati uslove za mlade, ali je naglasio da je BiH suverena država i da politička volja mora da dođe iznutra.

– Mi ih moramo ohrabriti, ali njihova je odgovornost da pronađu rješenja – rekao je komentarišući BiH zvaničnike.

Eskobar je takođe rekao da ne misli da se ukrajinska kriza može prenijeti na hrvatsko susjedstvo jer je ona, kako kaže, “dovela do vraćanja evropskog fokusa na rješavanje kriza u svojoj okolini”.

– Rat u Ukrajini doveo je i do toga da države kandidatkinje za članstvo u Evropskoj uniji proaktivno iskazuju solidarnost sa zapadnim vrijednostima – rekao je Eskobar.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare